Haberler

Selvi ve Fatma'nın Öldüğü Yangında, 2 Sanığa Dava

Güncelleme:

Adana'da 2 kızının öldüğü yangına neden olan Ali Rıza Samur ile kaçak elektrik kullanan şahıs hakkında 15'er yıl hapis cezası istemiyle dava açtı.

Adana'da 5 yaşındaki Fatma ile kızkardeşi 2 yaşındaki Selvi Kahriman'ın öldüğü yangına neden olan elektrik sobasının termostatını devre dışı bırakan 49 yaşındaki Ali Rıza Samur ile kaçak elektrik kullanan 50 yaşındaki İbiş Çiçek hakkında 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 15'er yıl hapis cezası istemiyle dava açtı.

Nikahsız eşi Atilla Ateş cezaevinde olduğu için, ev kirasını ödeyemeyince kızları 5 yaşındaki Selvi ve 3 yaşındaki Fatma Nur'la birlikte sokağa atılan Yasemin Kahriman, Mersin Kadın Sığınma Evi'ne yerleştirildi. Burada çocuklarının aç bırakıldığını ileri süren Kahriman, kızlarını da alıp geçen 7 Ocak'ta Adana'ya geldi. Yasemin Kahriman, 4 yıl önce tanıştığı Ali Rıza Samur tarafından çocuklarıyla birlikte İbiş Çiçek'in evine yerleştirildi. 9 Ocak'ta elektrik sobasından çıkan yangında Selvi ve Fatma Nur yanarak can verirken, anne yaralı kurtuldu.

SOBANIN TERMOSTATI DEVREDEN ÇIKARILMIŞ

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan savcının hazırladığı iddianamede Ali Rıza Samur ile İbiş Çiçek'in evi 'garsoniyer' olarak kullandıkları, olay günü Ali Rıza Samur'un elektrikli ısıtıcının termostatını devre dışı bıraktığı belirtildi. İddianamede yer verilen bilirkişi raporunda ise evde kaçak elektrik kullanıldığı, Samur'un elektrik sobasının termostatını devre dışı bırakarak sobanın devrilmesi sonucu yangına sebebiyet vermesi nedeniyle asli kusurlu olduğu, diğer tutuksuz sanık Çiçek'in de kaçak elektrik kullanarak tali kusurlu olduğuna yer verildi.

İtfaiye Daire Başkanlığı'nın raporunda ise yangının muhtemelen yanar vaziyetteki elektrik sobasının hemen yakınındaki çekyatı tutuşturma sonucu çıktığı ve daha sonra etrafına sirayet ettiği kaydedildi.

SUÇLAMAYI REDDETTİLER

Savcıya ifade veren Ali Rıza Samur, çocukların evde elektrik fişiyle oynadığını öne sürerek, "Evden ayrılmadan önce termostat sistemini, emniyet mandalını söküp kablolarını kesmiştim. Kestiğim kabloları bantlayıp sobanın içine bıraktım. Çocuklar sobayı yakmasın diye bunları yaptım" diye savunma yaptı. İbiş Çiçek ise Samur'un eve 2 çocuklu bir kadını getirdiğini bilmediğini belirterek, "Eve kaçak elektrik çekmedim. Bu olayla bir ilgim yok" dedi.

15'ER YIL HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Cumhuriyet Savcısı tutuksuz sanıklar Ali Rıza Samur ve İbiş Çiçek hakkında taksirle ölüme neden olma suçundan 15'er yıl hapis cezası istemiyle 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açarken iddianamesinde şu görüşlere yer verdi:

"Ali Rıza Samur her ne kadar çocukları korumak için bunları yaptığını söylese de, meydana gelen olay elektrikli sobasının kullanılış şekli ve elektrik sistemini bozması karşısında suçtan ve cezadan kurtulmaya yönelik olduğu, çocukları düşünmüş olsa idi elektrikli sobayı fişten çekerek tümden çocukların ulaşamayacağı bir yere kaldırıp, evden ayrılırken anneleri olan Yasemin'i uyandırarak evden ayrılabilirdi. Yine şüpheli İbiş Çiçek'in diğer şüpheli Ali Rıza Samur ile birlikte garsoniyer olarak kullandıkları eve kaçak elektrik çekmek suretiyle suça katıldığı ve bu şekilde davranmanın tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini bildikleri halde eylemlerini gerçekleştirdikleri ve bu şekilde bilinçli taksirle hareket ettikleri anlaşılmıştır."

Sanıklar önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Atilla Ateş Mersin Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Lise müdürü ve oğlu feci şekilde darp etmişti! Engelli yaşlı adamdan acı haber

Lise müdürü ve oğlu feci şekilde darp etmişti! Engelli yaşlı adamdan acı haber

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title