Haberler

Şehitlikte Buruk Anneler Günü Kutlaması

Kayseri'de şehit aileleri, 'Anneler Günü'nü çocuklarının mezarı başında dua okuyarak kutladı.

Kayseri'de şehit aileleri, ' Anneler Günü'nü çocuklarının mezarı başında dua okuyarak kutladı.

Anneler Günü dolayısıyla Kartal Şehitliği'ne gelen aileler, çocuklarının mezarı başında Kuran-ı Kerim okuyup, dua etti. Şehitlerin mezarlarının üstünü temizleyen anneler, buruk bir sevinç yaşadı. Aileleri, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit ve Dul Yetimleri Derneği Kayseri Şube yönetimi de yalnız bırakmadı. 1998'de Gümüşhane'de askerlik yaparken, şehit olan Hakan Türk'ün annesi Gülderen Türk, şehitliğin çocuklarının evi olduğunu ve devamlı ziyarete geldiklerini söyledi. Aynı yıl Tokat'ta şehit olan Piyade Er Turgay Basın'ın annesi Rahime Basın ise, oğlunun mezarındaki çiçeklere bakıp avunduğunu ifade ederek, 'O bize gelemiyor. O yüzden biz ona geldik işte kader. 18 yıl oldu ama bugün ölmüş gibi, acısı hiç geçmiyor, değişmiyor. Allah size evlat acısı vermesin. Güler yüzlülüğünü çok seviyorduk. Çok güler yüzlüydü, çok iyi bir insandı. Anneler Günü diye babası gelmedi. Her hafta gelirim. Mezarındaki çiçeklere bakar avunurum' dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit ve Dul Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkan Yardımcısı Süleyman Özdemir de, annelerin toplumsal hayatın ve ailenin en önemli temel taşı olduğunu belirtti. Anneler Günü'nde çocuklarıyla kucaklaşamayan annelerin toplumu derinden üzdüğünü dile getiren Özdemir, şunları söyledi: 'Anne, merhamet, şefkat ve sevginin şahsında birleştiği kişidir. Bu nedenle toplum olarak annelerimize sevgimizi iyi ve kötü günlerinde yanlarında olarak, en iyi şekilde yerine getirmeliyiz. Annelerimizin böyle anlamlı bir günde, evlatlarını kucaklayamamalarının üzüntüsü toplumumuzu ve bizleri derinden yaralamaktadır. Hayatın tüm güzelliklerine layık olan, baş tacımız annelerimizin günü tebrik ediyor, sevgilerimi, saygılarımı ve selamlarımı iletiyorum.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anneler Günü Türkiye Kayseri Kartal Politika Güncel Haberler

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Satır satır yazdılar! Fenerbahçe'den Galatasaray'ın şampiyonluğu sonrası ilk paylaşım

Satır satır yazdılar! Fenerbahçe'den Galatasaray'ın şampiyonluğu sonrası ilk paylaşım

Bakmadan Geçme

RAMS PARK ALİ SAMİ YEN SPOR TESİSLERİ NEREDE, NASIL GİDİLİR? Galatasaray stadına METRO ile nasıl gidilir? GALATASARAY ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI! #127942 Galatasaray KUPA TÖRENİ ne zaman, nerede? #9917 GALATASARAY KAÇ PUANLA ŞAMPİYON OLDU? Galatasaray'ı şampiyon yapan puan kaç? #9917 GALATASARAY ŞAMPİYON OLDU MU 2024? Galatasaray kaçıncı kez şampiyon oldu? SÜPER LİG'DE HANGİ TAKIM KÜME DÜŞTÜ? #9917 Süper Lig'e veda eden son takım hangisi? GALATASARAY ŞAMPİYON MU? #127942 Galatasaray kaç puanla şampiyon oldu? Galatasaray'ın kaçıncı şampiyonluğu? MERSİN'DEKİ KAZADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ? Mersin'deki zincirleme kaza nerede gerçekleşti? MERSİN'DE KAZA MI OLDU? Mersin'deki trafik kazasında kaç kişi öldü, olay ne? KASIMPAŞA BEŞİKTAŞ MAÇI CANLI İZLE! #9917 Kasımpaşa Beşiktaş maçı canlı skor! MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? GALATASARAY KİM GOL ATTI? Galatasaray Konyaspor MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? CANLI SKOR FENERBAHÇE KİM GOL ATTI? Fenerbahçe İstanbulspor maçında fark açılıyor! Kim gol attı, MAÇ KAÇ KAÇ? KADIKÖY'DE İLK DÜDÜK ÇALDI! #9917 Fenerbahçe İstanbulspor maçı kaç kaç, kim gol attı? SANİYE SANİYE CANLI ANLATIM! ŞAMPİYONLUK MAÇI BAŞLADI! #129349 Galatasaray Konyaspor maç kaç kaç, kim gol attı? CANLI ANLATIM! #9917 TRABZONSPOR ANKARAGÜCÜ CANLI HD İZLE! Trabzonspor Ankaragücü maçı hangi kanalda, İLK 11'LER AÇIKLANDI! #9917 FENERBAHÇE İSTANBULSPOR MAÇI CANLI HD İZLE! Fenerbahçe İstanbulspor maçı hangi kanalda, ilk 11'ler kim? #9917
Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

title