Haberler

Şehitliğe milli mücadele öncüleri kitabesi

Güncelleme:

Şehitliğe Milli Mücadele Öncüleri KitabesiBurdur'daki Yeşiltepe Şehitliği'ne Milli Mücadele Öncüleri Kitabesi konuldu.

Şehitliğe Milli Mücadele Öncüleri Kitabesi

Burdur'daki Yeşiltepe Şehitliği'ne Milli Mücadele Öncüleri Kitabesi konuldu.

Tepe Mahallesi'ndeki Yeşiltepe Şehitliği'ne konulan Milli Mücadele Öncüleri Kitabesi'nde Burdur Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin kurucuları ve üyeleri ile Müdafaa-i Hukuk Kadınlar Cemiyeti kurucuları ve üyelerinin isimleriyle Heyeti Milliye üyelerini yemini yer aldı. Açılışa Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu, Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir, Türk Ocağı üyeleri, MHP İl Başkanı Hikmet Ökte, Muharip Gaziler Derneği Burdur Şube Temsilcisi Hasan Okyar ile öğrenciler katıldı.

Milli Mücadelenin 100'üncü yılı dolayısıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyleyen Türk Ocakları Burdur Şube Başkanı Dr. Himmet Büke, Burdur'da Milli Mücadele hareketini başlatanlar, öncü olanlar var. Burada Burdur Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'ni kuranlar, Heyet-i Milliye azaları ve Türkiye'de o dönem nadir olarak bulunan Burdur Müdafaa-i Hukuk Kadınlar Cemiyeti üyelerinin isimleri bulunan kitabelerini buraya koyuyoruz. Biz Türk Ocakları yönetimi olarak, buraya Yeşiltepe Şehitleri anıtını ziyarete gelenlerin Burdur Heyet-i Milliye'nin mümtaz şahsiyetlerinin en azından ismini anmaları için böyle bir şey düşündük. Burdur'da bir milli mücadele ruhunun var olduğunu anlatmaya çalıştık. Türk Ocakları olarak mutluyuz, bahtiyarız dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yeşiltepe Burdur Haberler

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

Bakmadan Geçme

Polis tayinleri ne zaman 2024? #129300 Galatasaray seçimi ne zaman, yarın mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 24 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 24 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 24 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 24 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu! Astrolog Meral Türkiye Kupası şampiyonunu bildi mi, Astrolog Meral ZTK tahmini neydi 2024?
Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

title