Haberler

Şehit Uzman Çavuş Özer'i, Konya'da 10 Bin Kişi Uğurladı

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesinde dün PKK'lı teröristlerle çatışmada şehit olan 3 askerden Jandarma Uzman Çavuş 34 yaşındaki Selçuk Özer'in, cenazesi memleketi Konya'nın Akşehir İlçesi Doğrugöz Mahallesi'nde, yaklaşık 10 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesinde dün PKK'lı teröristlerle çatışmada şehit olan 3 askerden Jandarma Uzman Çavuş 34 yaşındaki Selçuk Özer'in, cenazesi memleketi Konya'nın Akşehir İlçesi Doğrugöz Mahallesi'nde, yaklaşık 10 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Uzman Çavuş Selçuk Özer'in cenazesi bugün Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Konya'ya getirildi. Şehit Özer'in cenazesi, Konya Havalimanında, ailesi, yakınları ve protokol tarafından karşılandı.

Şehit eşi Huriye Özer de 3 yaşındaki kızı Ayşegül Özer ile eşinin cenazesini taşıyan askeri uçakla Konya'ya geldi. Gözyaşlarına hakim olamayan  Huriye Özer, eşinin cenazesinin uçaktan indirildiği sırada fenalaştı ve yakınlarının desteğiyle güçlükle ayakta durabildi. Şehit Özer'in cenazesi karşılamanın ardından törenin yapılacağı memleketi Akşehir İlçesi'ne bağlı Doğrugöz Mahallesi'ne götürüldü. İlk olarak baba evine götürülüp helallik alındı. Daha sonra dini ve askeri törenin yapılacağı Meydan Camii önünü getirildi.

Törene Orman ve İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akrüyek, silah arkadaşları, ailesi, yakınları ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Bakan Eroğlu, şehit babası Yusuf Özer'e başsağlığı diledi.

"YİĞİDE BAKIN"

Tören alanında şehidin ailesi ve yakınları tabuta sarılıp ağladı. Annesi Nevin Özer, "Kuzum ben seni nasıl vereyim toprağa kuzum. Vatan toprağı için evladım can vardı" diyerek gözyaşı döktü. Nevin Özer, daha sonra tabutun yanındaki oğlunun fotoğrafını havaya kaldırıp, "Yiğide bakın, yiğide" diye haykırdı.

Şehit eşi Huriye Özer de eşinin tabutuna sarılıp, "Aslanım, canım yiğidim, seni buralarda mı görecektim" diyerek gözyaşı döktü. Tören alanına bir yakını tarafından şehidin kızı Ayşegül Özer de getirildi ve minik Ayşegül'e babasının fotoğrafı öptürüldü. Şehidin kardeşi Mehmet Özer de ağabeyinin ağabeyinin mavi beresini taktı.

Cenaze namazını Konya Müftüsü Ali Akpınar kıldırdı. Cenaze namazında şehit babası Yusuf Özer'in yanında geçen nisan ayında Şırnak'ta şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yunus Ertürk'ün babası Mehmet Ertürk saf tuttu.

Cenaze namazının ardından eller üzerinde taşınan şehit Uzman Çavuş Selçuk Özer, Doğrugöz Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

- Akşehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yusuf Özer Doğrugöz Akşehir Konya Politika Güncel Haberler

title