Haberler

Şehit Özel Harekat Polisi Son Yolculuğuna Uğurlandı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit olan özel harekat polisi Ebubekir Durmuş, Buruk Mezarlığı’nda düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit olan özel harekat polisi Ebubekir Durmuş, Buruk Mezarlığı'nda düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Oğlunun yüzünü son kez görmek isteyen anne Ayşe Durmuş, baygınlık geçirdi.

Sabah saatlerinde Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi morgundan silah arkadaşları tarafından alınan şehit Ebubekir Durmuş'un (25) naaşı, ilk olarak Yüreğir ilçesi Kiremithane Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. Burada alınan helalliğin ardından şehit Durmuş için Buruk Mezarlığı'nda cenaze töreni düzenlendi. Özel harekat üniformasını giyen şehidin bir yıllık eşi Aylin Durmuş uzun süre gözyaşı döktü. Aylin Durmuş, yakınları tarafından sakinleştirildi. Baba Ahmet Durmuş ile anne Ayşe Durmuş ise oğullarının yüzünü son kez görmek istedi. Ahmet ve Ayşe çifti, kol kola girerek görevliler tarafından Türk bayrağına sarılı cenazenin yanına götürüldü. Ancak anne Ayşe Durmuş, oğlu Ebubekir Durmuş'un yüzünü görünce baygınlık geçirdi. Tören alanında hazır bekleyen görevliler tarafından müdahale edilen anne Durmuş, daha sonra ambulansa alındı.

Şehit Ebubekir Durmuş, daha sonra silah arkadaşlarının omuzlarında cenaze namazının kılınacağı alana getirildi. Ayakta durmakta güçlük çeken baba Ahmet Durmuş'u koluna giren Adana Valisi Mustafa Büyük teskin etti. Şehit Durmuş, Adana İl Müftüsü Arif Gökce'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından Buruk Mezarlığı'ndaki şehitlikte gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Törene, Vali Büyük'ün yanı sıra milletvekilleri, belediye başkanları, kent protokolü ve askeri erkan ile şehidin yakınları katıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ayşe Durmuş Diyarbakır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29-30 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
title