Haberler

Şehit Eşi Sevgililer Günü'nde Kocasının Helikopterle Gönderdiği Mektuplarla Avunuyor

Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Karakütük köyü yakınlarında teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan Hasköy İlçe Jandarma Komutanlığı Merkez Jandarma Karakolu Komutanı Astsubay Başçavuş Mehmet Çapar'ın eşi Zübeyde Çapar, ilk kez Sevgililer...

Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Karakütük köyü yakınlarında teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan Hasköy İlçe Jandarma Komutanlığı Merkez Jandarma Karakolu Komutanı Astsubay Başçavuş Mehmet Çapar'ın eşi Zübeyde Çapar, ilk kez Sevgililer Günü'nde eşinden ayrı kaldığını belirterek, "Onun helikopterle gönderdiği mektuplarla teselli oluyorum. Bütün kalbimle terörün bitmesini istiyorum. Artık sevgililer bu dünyada ayrılmasın" diyerek gözyaşı döktü.

Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Karakütük köyü yakınlarında 20 Eylül 2012 günü arazi taraması faaliyeti sırasında düzenlenen saldırıda Hasköy İlçe Jandarma Komutanlığı Merkez Jandarma Karakolu Komutanı Astsubay Başçavuş Mehmet Çapar şehit oldu. Çapar, geride gözü yaşlı bir eş ve iki çocuk bıraktı. Eşi Zübeyde Çapar, çocukları Ali Deniz (13) ve Yağmur (11) ile birlikte Adana'ya yerleşti. Osmaniye'de Atatürk Lisesi'nde okurken eşi Mehmet Çapar'ın sıranın altında kitaplarını unuttuğu için "not" bıraktıktan sonra 1 ay mektuplaştıklarını ve daha sonra yüz yüze görüştükten sonra 1992 yılında aşık olduklarını anlatan Zübeyde Çapar, Sevgililer Günü'nü ilk kez eşinden ayrı geçirmenin acısını yaşıyor.

Çapar, eşinin daha önce kendisine yazdığı ve Sevgililer Günü'nde gönderdiği mektupları duvara asarak onlarla teselli oluyor. Terör belası nedeniyle çocukların babasız, eşlerin kocasız, anaların ve babaların evlatsız kaldığını belirten Çapar, "20 yıldır eşimle birlikteydim, ilk kez böyle bir günde onunla ayrıyız. Çok zor tabi, inanılmaz bir özlem var. İnşallah bir daha bunu hiç kimse yaşamaz. Ölüm ayırdı bizi, öldükten sonra yeniden bir araya gelmek isterim" dedi.

Eşinin yaşadığı dönemlerde Sevgililer Günü'nün dolu dolu geçtiğini anlatan Çapar, şöyle devam etti:

"Sevgililer Günü 20 yılda her yıl tazeliğini koruyarak geçerdi. Öncesinden plan yapardı,k o günü çok güzel geçirirdik. Bana hediyeler alırdı daima, yemeğe çıkardık. Eğer operasyona gitmişse, helikopterle notlar gönderirdi. Çiçekler gönderirdi, dünyalar benim olurdu. Tunceli'de 1 yıl biz ayrıydık. O dış karakolda görev yapıyordu, biz Hozat'ta lojmanda kalıyorduk. Helikopter gidip gelirdi, her helikopter gidişinde ben ona pastalar, börekler gönderirdim, not yazıp gönderirdim. O da bana dağ laleleri toplayıp, notlar yazıp helikopterle gönderirdi. Eşimle bu zamana kadar Sevgililer Günü'nü bir tek Tunceli'deyken ayrı geçirmiştik, birde şehit olunca ayrı düştük. O benim her şeyimdi, onu çok özlüyorum."

Ateşin düştüğü yeri yaktığını, şehit haberleri olduğu zaman üzüldüğünü anlatan Çapar, "İnsan bir gün başına gelebileceğini hiç tahmin etmiyor. Sizin de başınıza geliyor ve sevdiğinizden ayrı düşüyorsunuz. Çocuklar babasız kalıyor, eşler ayrılıyor, çok acı bir durum. İnşallah kısa sürede çözümlenir. Çok acı bir durum, bundan sonra sevenler ayrılmasın, terör bitsin. Bütün kalbimle bunu diliyorum" diye konuştu.

Çapar, eşinin Tunceli'de operasyona gittiği için gelemediği Sevgililer Günü'nde helikopterle gönderdiği mektubunda, "Canım, seni çok seviyorum, bugün 14 Şubat Sevgililer Günü. Sen benim canımsın, karımsın, eşimsin ve biricik sevgilimsin. Bütün sevgimle Sevgililer Günü'nü kutluyorum. Candan sarılıp öpüyorum" yazdığını söyleyerek gözyaşlarına boğuldu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Ersin Güluçar da, Sevgililer Günü'nde şehit eşlerini unutmadı. Şehit eşlerine çiçek yaptırıp günlerini kutlayan Güluçar, terörün sevgilileri birbirinden ayırdığını belirterek, "Artık çocukların babasız, sevgililerin eşsiz, annelerin, babaların çocuksuz kalmaması için terörün bir an önce bitmesi gerekiyor" dedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Çapar Karakütük Hasköy Muş Politika Güncel Haberler

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

KYK yurtları emeklilere açılıyor! 1 ay boyunca bedava olacak

KYK yurtları emeklilere açılıyor! 1 ay boyunca bedava olacak

title