Haberler

Şehit Babasını Duygulandıran Park Açılışı

Yıldırım Belediyesi tarafından, geçen yıl Hakkari'nin Çukurca ilçesinde çıkan çatışmada şehit düşen özel kuvvetlerde görevli bordo bereli Şehit Üsteğmen Aykut Köroğlu için baba ocağının önüne yaptırılan parkın açılışında duygu dolu anlar yaşandı.

Yıldırım Belediyesi tarafından, geçen yıl Hakkari'nin Çukurca ilçesinde çıkan çatışmada şehit düşen özel kuvvetlerde görevli bordo bereli Şehit Üsteğmen Aykut Köroğlu için baba ocağının önüne yaptırılan parkın açılışında duygu dolu anlar yaşandı. Konuşmak için kürsüye gelen baba Turan Köroğlu'nun sözleri boğazında düğümlendi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde geçen yıl çıkan çatışmada şehit düşen özel kuvvetlerde görevli bordo bereli Şehit Üsteğmen Aykut Köroğlu'nun babasının evinin önü, Yıldırım Belediyesi tarafından kamulaştırılarak ay yıldızlı park yaptırdı. Yıldırım Belediyesi, şehit Köroğlu'nun ismini bu parka verdi.

Açılış konuşmasını yapmak için kürsüye gelen şehidin babası Turan Köroğlu duygu dolu anlar yaşadı. Konuşmakta güçlük çeken baba Köroğlu, park açılışına gelen davetlileri de duygulandırdı. Evladını Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle güvenlik kuvvetleri arasında çıkan çatışmada şehit verdiğini söyleyen acılı baba Köroğlu, oğlunun yaşadıkları mahalledeki parka adının verilmesinden gurur duyduklarını belirterek, Aykut Köroğlu adının bu parkla yaşayacağını, şehitlerin hiçbir zaman ölmediğini sözlerine ekledi. Şehit babası Turan Köroğlu gözyaşlarına hakim olamayınca konuşmasını yarıda kesti.

Yeni açılan parkların vatandaşlara hayırlı olması temennisinde bulunan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ise, "Şehitler yüreklerimizde yaşamaya devam eder. Bayrağımıza rengini veren, toprağımıza bereket veren, besleyen şehitlerimizin kanıdır. Bugün de şehit düşen tankçı Üsteğmen Aykut Köroğlu'nun adının yaşatılacağı parkımızı ve Yiğitler Parkı'nı hizmete açıyoruz. Evinin hemen karşısında yer alan bu parkla şehidimizin varlığı ebediyen yaşatılmaya devam edecektir" dedi.

Yıldırım ilçesinin layık olduğu hizmetleri aldığını ifade eden Keskin, "Fiziki ve sosyal projelerimizle diğer belediyelere rol model oluyoruz. Projelerimiz üniversitelere tez konusu olmaktadır. Bu projelerimizden bizi en çok mutlu edenler ise Bursa'mızın adına, yeşiline yakışır yaptığımız parklarımızdır. Yıldırım'a 750 adet park kazandırarak kişi başına 7.02 metrekare yeşil alan düşürdük. ve en güzeli de bu parklarımıza şehitlerimizin adını vererek onların isimlerini yaşatmaya devam ediyoruz" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Özgen Keskin Çukurca Hakkari Politika Güncel Haberler

title