Haberler

Şehit Babasından Öğrencilere Nasihat: Her Biriniz Birer Ömer Halisdemir Olun.

KAYSERİ'de, 2016-17 eğitim- öğretim açılış törenine katılan şehit Özel Harekat polisi Cennet Yiğit'in babası Kemal Yiğit, öğrencilere nasihatlerde bulundu.

KAYSERİ'de, 2016-17 eğitim- öğretim açılış törenine katılan şehit Özel Harekat polisi Cennet Yiğit'in babası Kemal Yiğit, öğrencilere nasihatlerde bulundu.

Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu'nda düzenlenen açılış törenine Vali Süleyman Kamçı, Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, şehit Özel Harekat polisi Cennet Yiğit'in babası Kemal Yiğit, veliler, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Törende çocuklara nasihatlerde bulunan şehit babası Yiğit, "Çok okuyun, çok çalışın. Bu vatana en güzel hizmetleri siz yapın. Vatan sevgisi her türlü sevginin üstünde olsun. Her biriniz birer yiğit; Cennet ve Ömer Halisdemir olun. Bizleri bu günden yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Süleyman Kamçı ise, okula başlayacak çocukların heyecanını öğrencilerle birlikte yaşadığını anlatırken şöyle dedi:

"Türkiye Cumhuriyeti eğitime son derece önem veren bir yapıya sahiptir. Genel bütçeden Milli Eğitim'e ayrılan pay son yıllarda Milli Savunmaya ayrılan payı geçmiştir. Çocuklarımızın okula gelme amacını anlamaları, onların okula şevkle gelmeleri ve başarılı olabilmeleri oldukça önemli. Okulların amacı sadece bilgi yükleme olmamalıdır. Çocuklarımızın her yönüyle kendini geliştirebilecekleri insani değerleri öğrenebilecekleri düşünme, anlama ve üretme becerilerini geliştirecek bir eğitim anlayışını benimsemeliyiz. Öğretmenlik geçmişten bugüne kadar var olan mesleklerin içerisinde en önemli meslektir. Eğitim sadece bir kişinin yada bir kurumun yalnız başına yürütebileceği bir iş değildir. Bu bakımdan öğrenci, öğretmen ve veli birlik ve beraberlik içinde çalışmalarını sürdürerek tüm zorlukları aşacağına inanıyorum."

Şehit Cennet Yiğit'in babası Kemal Yiğit ile olan konuşmasını da anlatan Vali Kamçı, Cennet Yiğit'in mevlit programına katıldığını bu sırada babası Kemal Yiğit'in kendisine "Allah'a şükrediyorum" dediğini belirtirken şöyle dedi:

"Bunun üzerine 'Hepimiz şükrediyoruz da sen neden şükrediyorsun?' dedim. Neden anlatma ihtiyacını hissettiğini sordum. Bana, '15 Temmuz'da bu hainler başarılı olsalar, ben 'Vatan hainin babası' olarak anılacaktım. Ailem 'Vatan haini' olarak bilinecekti. Vatanı uğruna canını feda eden kızımı bile belki bulamayacaktım ama şimdi şehit babasıyım. Onunla gurur duyuyorum. Sizler yanımızdasınız' dedi. Ben şehit babasının bu sözlerini hiç unutmayacağım."

- Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Kamçı Kemal Yiğit Emin Avcı Kayseri Politika Güncel Haberler

title