Haberler

Şehit Askerler Memleketlerine Uğurlandı

Diyarbakır-Lice karayolunda, terör örgütü mensuplarının yola döşediği el yapımı patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 6 asker, düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Diyarbakır- Lice karayolunda, terör örgütü mensuplarının yola döşediği el yapımı patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 6 asker, düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Diyarbakır-Lice karayolunda bulunan Ali Bardak köyü yakınlarında dün terör örgütü mensuplarınca yola döşenen 1 tonluk el yapımı patlayıcı, askeri aracın geçişi sırasında patlatılmış, olayda 6 asker şehit olmuş, 1 asker de ağır yaralanmıştı.

Şehit askerler için Diyarbakır Askeri Hastanesi'nde tören düzenlendi. Törene Diyarbakır Valisi Hüszeyin Aksoy, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı İbrahim Yılmaz, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç, şehit askerlerin yakınları, mesai arkadaşları askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören, şehitlerin cenazelerinin ambulanstan alınarak katafalka konulması ile başladı. Şehitlerin cenazelerinin getirilişi sırasında törende bulunan Astsubay Başçavuş Halit Zilani Çelik ve jandarma Er Fatih Yeni Ay'ın yakınları sinir krizleri geçirdi.

ŞEHİT YAKINLARINDAN ASKER SELAMI

Şehitlerin özgeçmişlerinin okunmasının ardından 1 dakikalık saygı duruşuna geçildi. Saygı duruşunda Şehit Astsubay Başçavuş Halit Zilani Çelik'in yakınları asker selamında bulundu.

Daha sonra bir konuşma yapan Jandarma Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, şehitlerin aslında aralarından hiç ayrılmadığını, onların daima Türk milletinin kalbinde yaşadığını söyledi. Çelikkollu, "Bölücü terör örgütü ülkemizdeki huzur ve güven ortamını bozmak ve halk üzerinde korku yaratmak maksadıyla hendek kazıp barikat kurarak, personelimize kahpece saldırarak, araç yakıp yol kesip seyahat özgürlüğünü engelleyerek, masum insanları ve beşikteki bebekleri dahi bombalamak suretiyle öldürerek maskesini düşürmüş kirli yüzünü tekrar göstermiştir. Eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen ancak devletin sunduğu tüm olanaklardan faydalanarak insanlığa, hukuka demokrasiye ve özgürlüğe tamamen ters en alçak cinayetleri işleyenler ve buna alkış tutanlar şunu asla unutmasınlar, Türkiye cumhuriyeti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir" dedi.

Dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından şehitlerin cenazeleri katafalktan alınarak ambulansa götürüldü. Bu sırada Şehit Astsubay Başçavuş Çelik ile Jandarma Er Kaya'nın yakınların tabutların önüne gelerek ağıtlar yaktı. Şehit Astsubay Başçavuş Çelik'in yakınları baygınlık geçirdi.

Törenin ardından Şehit Jandarma Astsubay Halit Zilani Çelik İzmir'e, Jandarma Er Mustafa Nerkis Kütahya'ya, Jandarma Er Kadir Görgülü Adana'ya, Jandarma Er Fatih Yeniay Adana'ya, Jandarma Er Recep Bodur Amasya'ya ve Jandarma Er Mustafa Bilgili memleketi Amasya'ya gönderildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Astsubay Halit Adem Huduti Diyarbakır Lice Güncel Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

19 Mayıs Cumartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Mayıs burç yorumları nedir? Galatasaray Pınar Karşıyaka Play Off Serisi kaç kaç, kim önde? GS Basketbol hangi kanalda? Galatasaray Ekmas Pınar Karşıyaka Play Off maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? Antalyaspor Adana Demirspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Antalyaspor ADS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kanada bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Antalyaspor Adana Demirspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Antalyaspor ADS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024?
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

title