Haberler

Seçmenler Tatilden Sandığa Dönüş Yaptı

42 Milyon 533 Bin 41 Seçmen Bugün Sandık Başına Gidiyor. Yaz Tatilini Ege ve Akdeniz'de Geçiren Seçmenler Oy Kullanmak İçin Yollara Düştü. Havayolları ile Otobüs Firmaları Ek Seferler Koydu.

Beklenen gün geldi çattı. 23. dönem milletvekili seçimi için 42 milyon 533 bin 41 seçmen bugün sandık başına gidiyor. Yaz tatilini Ege ve Akdeniz’de geçiren seçmenler oy kullanmak için yollara düştü. Havayolları ile otobüs firmaları ek seferler koydu.

Ferzan Özpetek Hürriyet'i anlattı / Hürriyet Pazar

TÜRKİYE, bugün 23. dönem milletvekili seçimi için sandık başına gidiyor. Seçimde, kayıtlı 42 milyon 533 bin 41 seçmen, 158 bin 700 sandıkta oy kullanacak. 14 siyasi partinin katılacağı, 85 seçim bölgesinin bulunduğu seçimde, 699’u bağımsız, 7 bin 394 aday yarışacak. 1946’dan bu yana milletvekili genel seçimleri için toplam 15 kez sandığa giden Türkiye, bugün 16. kez sandığa gidiyor. Vatandaşlar, Doğu ve Güneydoğu’da 07.00-16.00, diğer illerde 08.00-17.00 saatleri arasında oy verilebilecek.

OY TRAFİĞİ

Oy kullanmak için kayıtlı bulundukları yerlere gidenlerin oluşturduğu trafik dün de kara ve havayollarında tüm hızıyla sürdü. Tüm havayolu şirketlerinin Ege ve Akdeniz’den İstanbul’a olan seferleri dün ve bugün yüzde 100 dolu. Antalya, Bodrum, Dalaman gibi turistik yerlerden İstanbul’a uçan tatilcilerin yanı sıra, İzmir ve Adana’dan gelenler de vardı. Atlas Jet dün, Antalya’dan İstanbul’a 5’i ek 9, Bodrum’dan İstanbul’a 2’si ek 6 ve Dalaman’dan İstanbul’a 2’si ek 3 uçuş gerçekleştirdi. Atlas Jet, bugün ise 3’ü ek 7, Bodrum’dan İstanbul’a 2’si ek 5 ve Dalaman’dan İstanbul’a 2’si ek 3 sefer gerçekleştirecek. THY ise dün Antalya’dan İstanbul’a 10 sefer, Bodrum’dan İstanbul’a 5 ve Dalaman’dan İstanbul’a 5 sefer düzenledi.

KİMLİKLE OY ATILACAK

Seçmen bilgi kağıdı olmayıp, kütüğe kayıtlı bulunanlar, ibraz edecekleri kimlik belgeleriyle (nüfus kağıdı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, ehliyet, evlenme cüzdanı) oy kullanabilecekler. Bu belgelerden birini ibraz edemeyen oyunu kullanamayacak. Seçmenler, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) "www.ysk.gov.tr" internet sitesinden de hangi sandıkta oy kullanacağını öğrenebilecek.

ADIM ADIM OY KULLANMA

Seçmen listesinden adınızı bulun. Sandık kurulu başkanına seçmen bilgi kartınızı ve nüfus kağıdınızı verin. Birleşik oy pusulası, zarf ve "evet" mühürünü teslim alın, kapalı oy verme bölümünü geçin.

Oy pusulasında "Evet" mühürünü desteklediğiniz parti veya bağımsız adaya ait bölümdeki dairenin içine basın.

Oy pusulasını zarfa koyduktan sonra zarfı oy sandığına atın. Evet mühürünü sandık başkanına verin ve seçmen listesinde adınızın karşısına oy kullandığınıza dair imza atın. Sol elinizin işaret parmağına boya sürülmesine izin verin.

Temmuzda hiç böyle görmedim

MUĞLA’nın turizm cenneti Bodrum, yerli tatilcilerin oy kullanacakları bölgelere dönüşü nedeniyle sessizliğe büründü. Ortakent- Yahşi sahilinde 30 yıldır elma şekeri satarak geçimini sağlayan iki çocuklu Hüseyin Biran "Geçtiğimiz yıllarda günde 150- 200 elma şekeri satardım, şimdi günde 20’yi geçmiyor. Bodrum seçim nedeniyle turizm tarihinin en boş temmuzunu geçiriyor" dedi.

Oy için özel uçak kiraladı

BALIKESİR’in Ayvalık İlçesi Sarımsaklı’daki yazlığında tatil yapan Hülya Avşar oyunu kullanmak için deniz uçağı kiralayıp İstanbul’a döndü. Avşar "Vatandaş olarak bizi yönetecek olanları seçmek görevimiz. Oyumu kullandıktan sonra tekrar döneceğim" dedi. Avşar, hangi partiye oy vereceği yönündeki soruyu "Onu bir ben bir de Allah bilecek" diye yanıtladı.

Seçim uçuşu

Oy kullanabilmek için Ege ve Akdeniz’deki tatillerini yarıda kesen yolcular yüzünden Atatürk Havalimanı dün yoğun günlerinden birini yaşadı. Tatilciler oylarını kullandıktan sonra bu kez de tatil beldelerine doğru büyük bir akın yaşanacak.

Seçim ada boşalttı

BALIKESİR’in Erdek İlçesi’ne bağlı Paşalimanı Adası’ndaki tatilciler, seçimlerde oy kullanabilmek için seçim bölgelerine döndü. Toplam 5 köyün bulunduğu Paşalimanı Adası’nın tek limanı olan Balıklı Köyü’ndeki iskelede uzun kuyruklar oluştu. Ada sakinleri turizmin en önemli geçim kaynaklarından biri olduğunu belirterek, yaz aylarında yapılan seçim nedeniyle turizm gelirlerinin düşmesinden yakındı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title