Haberler

Sebeltaş İşçileri Toplu İş Sözleşmesi İmzaladı

Güncelleme:

Sebeltaş ile Türkiye Maden İşçileri Sendikası arasında üç yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Sebeltaş A.Ş.'de çalışan 63 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi Seydişehir Belediye Başkanı ve Sebeltaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Çat ve Türkiye Maden - İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mahir Yiğit tarafından imzalandı.

İmza törenine Belediye Meclis Üyeleri Av. Ebru Kırmızılaroğlu Altıok, Av. Yaşar Aşıroğlu, Maden - İş Şube Başkanı Ali Özmen ve basın mensupları katıldı.

Başkan Abdulkadir Çat imza töreninde yaptığı açıklamada; "5. Dönem ve 2012 yılı toplu iş sözleşmesinde Sebeltaş çalışanlarımıza ilk 6 ay için % 13 zam verdik.Ayrıca almış oldukları maaş oranında da her 6 ayda bir % 5 artış sağlanacaktır" dedi.

Toplu sözleşme görüşmelerinin sona erdiğini, çalışanların bu sözleşmeyi hak ettiklerini ifade den Başkan Çat; "Gönül istiyor ki fazlasıyla verelim, fazlasıyla yardım edelim. Arkadaşlarımızın nasıl sıkıntı içinde yaşadıklarını biliyoruz. Ekonomik sıkıntıların hat safhada olduğunu biliyoruz. Bütün sıkıntılarımıza rağmen şartlarımız zorlayarak Sebeltaş bünyesinde çalışan arkadaşlarımıza ciddi anlamda zam yaptığımıza inanıyoruz.Bu güne kadar verdikleri hizmetler ve yapmış oldukları çalışmalardan dolayı tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum"dedi.

Sosyal haklarda da ciddi oranda iyileştirme yaptıklarının altını çizen Belediye Başkanı Abdulkadir Çat; " Bayram ikramiyeleri 7 yevmiyeden 14 yevmiyeye, sorumluluk zamları 5 liradan 9 liraya, çocuk aile ve eğitim yardımı önceki sözleşmelerde olmamasına rağmen sosyal hak olarak çocuk sayısına göre 75 lira olarak verildi.Çocuk yardımı 13,5 liradan 20 liraya çıkarılırken yıllık yakacak yardımı 350 liradan 450 liraya yükseltildi. 300 lira olan evlenme yardımı 500 liraya, doğum yardımı 300 liradan 450 liraya çıkarıldı.Ölüm yardımı 150 liradan 250 liraya yükseltildi.Eceliyle ölen işçiye önceden bir maaş tutarında ölüm yardımı yapılırken 2 maaşa çıkarıldı" diye konuştu.Çalışanların haklarını koruduklarını belirten başkan Çat, toplu sözleşmenin hayırlı olmasını temenni etti.

Maden-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mahir Yiğit ise ; "Sebeltaş işçileri için yapılan ve üç yılı kapsayan toplu sözleşmeden memnunuz. Bizim için masada biten her sözleşme iyi ve doğru bir sözleşmedir. Sebeltaş'ın son iki yılda verimliliği artı.Teşekkür ediyor; Bol kazançlar diliyoruz "dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Abdulkadir Çat Seydişehir Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title