Haberler

'Sarkozyler Gelir Geçer Ama Türkiye Kalıcıdır'

Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Üyesi'nden Türkiye'ye Güçlü Bir Destek Geldi. Üye, Türkiye'nin AB Üyeliği Konusunda, 'Sarkozyler Gelir Geçer Ama Türkiye Kalıcıdır' Yorumunu Yaptı.

Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Üyesi Vural Öger, Türkiye'nin AB üyeliği konusunda, "Sarkozyler gelir geçer ama Türkiye kalıcıdır" dedi.

Vural Öger, AB Haber'e yaptığı açıklamada, "Fransızların kültürist bir toplum" olduğunu söyledi. Öğer, "Fransızlar kendi kültürlerine aşıklar ve çok yüksek kültürlü olduklarını düşünüyorlar. II. Dünya Harbi'nden sonra, ekonomiyi Almanlar almış, politikayı da Fransızlar yürütmüş. Şimdi AB'nin genişlemesinden rahatsızlık duyuyorlar, çünkü genişledikçe kendi tesirlerinin azalacağını düşünüyorlar" dedi.

Fransızların zamanında İspanya'nın AB'ye girmesine de çok karşı çıktığını ifade eden Öger, şunları söyledi :

"İngiltere'ye tamamen rest çektiler. Bu anlamda, Sarkozy de tipik bir Fransız. Avrupa Parlamentosu'nda Sarkozy'e karşı olmayanı tanımadım, Fransa'da bile ciddi tepkiler alıyor. Bu bağlamda, Sarkozyler gelir geçer ama Türkiye kalıcıdır. Sarkozy zorluklar çıkaracaktır, ben onu çok ciddiye almıyorum. Ama onun bu çabaları Türkiye'yi hiçbir zaman AB sürecinden çıkaramaz ve çıkartmamalı. Sarkozy, tüm bunları Türkiye'yi AB rayından çıkarma için yapıyor."

-TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ AB'DE-

Türkiye'nin geleceğinin AB'de olduğu mesajını veren Vural Öger, Türkiye AB'ye girdiğinde bölünecek, AB boyunduruğu altına girecek diyenler AB'nin ne olduğunu bilmiyor" dedi.

Bilgisizlik, cahillik ve önyargı karışımının çok tehlikeli olduğunu kaydeden Öger, "Bugün AB'ye girip de ekonomisini, demokrasisini, günlük yaşamını düzeltmeyen bir ülke yok. Bu hem bir medeniyet projesi, hem de insanları müreffeh eden bir ekonomi projesidir. Türkiye'ye en çok zarar veren insanlar da böylesi yanlış bilgilerle toplumu zehirleyen insanlardır" diye konuştu.

Öger, AB müzakere öncesi hükümetin çok iyi ve hızlı çalıştığını belirterek, reformlarının hızının son 1.5-2 yılda azaldığını söyledi. Öger, Özgürlükler, 301. madde AB için çok önemli, Ruhban okulu, azınlık hakları konusunda bir ilerleme olmalı" dedi.

Türkiye'yi AB'de görmek isteyen kişi sayısı, istemeyenlerden daha fazla olduğunu ifade eden Öger, "Türkiye'nin geleceği Avrupa Birliği'ndedir. Türkiye AB ile dönülmez bir yola girmiştir. Türkiye bugün rayları döşenmiş bir yolda gitmektedir. Hedefi bellidir. Raydan çıkma durumu da yoktur" diye konuştu. (ANKA)

(OLC/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

Fenerbahçeliler çıldıracak! Mourinho, ezeli rakibe imzayı atıyor

Fenerbahçeliler çıldıracak! Mourinho, ezeli rakibe imzayı atıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title