Haberler

Sarıyer Hükümet Konağı Hizmete Açıldı

Sarıyer'de hizmetler tek merkezden yürütülecek

İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yapımı tamamlanan, Sarıyer Hükümet Konağı hizmete açıldı. 1005.63 metre kare alana inşaa edilen hizmet merkezinde Muhtarlık, PTT, Nüfus Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi, Aile Hekimliği, Tapu Dairesi, Kaymakamlık, Sağlık Ocağı ve Ergenlik Danışma Merkezi gibi birçok hizmet birimi yer alıyor.

İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yapımı tamamlanan Sarıyer Hükümet Konağı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul İl Genel Meclis Başkanı Hasan Hüsamettin Koçak'ın katılımı ile gerçekleştirilen törenle hizmete başladı. Yeni Hükümet Konağı ile Sarıyer'de hizmetler tek merkezden yürütülecek.

Yeni Yatırımlarla Türkiye'nin Çehresi Değişiyor

Açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu "Sarıyer halkı ve ilgili mülki amirlerle yaptığımız görüşme ve toplantılarda yeni bir kamu hizmet binası ihtiyacı olduğu paylaşılmıştı. Şimdi bu ihtiyacı karşılamanın mutluluğunu tüm Sarıyerlilerle paylaşıyoruz" dedi. Nimet Çubukçu "Yeni bir seçim dönemi öncesindeyiz. Laf değil iş üretiyoruz. 8 yılda hedefler, umutlar büyüdü, Türkiye büyüdü. Yaptığımız yatırımlarla Türkiye'nin çehresini değiştirmenin heyecanını yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Vatandaş da Kamu Personeli de Rahat Edecek

Sarıyer'in önemli ihtiyaçlarına cevap verecek bir hizmet binası açtıklarını belirten İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "farklı yerlerdeki kamu hizmet birimleri tek bir çatı altında toplandı. Hem vatandaşlarımıza kamu hizmetlerini rahatlıkla alabilecekleri hem de kamu personelimize hızlı ve verimli hizmet verebilecekleri yeni ve modern bir merkez kazandırdık" dedi.

Ulaşım Sorun Olmayacak

İstanbul'u en güzel hale getirmek için çalıştıklarını ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise yaptığı konuşmada "Sarıyer Hükümet Konağı'na ulaşım sorun olmayacak. Sarıyer metrosu hizmete başladı. Yeni düzenlenen minibüs ve otobüs hatları ile de vatandaşlarımız rahatça hizmetini alacak" açıklamasını yaptı.

İki Yılda Tamamlandı

İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan Sarıyer Hükümet Konağı'nın iki yıl gibi kısa bir sürede tamamlandığını belirten İstanbul İl Genel Meclis Başkanı Hasan Hüsamettin Koçak konuşmasında "bugün burada modern yönetim anlayışımızın yansıması olan bir kompleksi hizmete açmak için buluştuk. Kamu kurumlarımız sizlerin de yakinen takip ettiği gibi hizmet üretmek için el birliği yapıyorlar. Tam teşekküllü bir hizmet binasını Sarıyer halkının hizmetine sunuyoruz. Vatandaşlarımız tüm hizmetleri tek merkezden vakit kaybetmeden alabilecekler" dedi.

8 Yılda Sağlık ve Eğitim Alanında Dev Yatırımlar Yaptık

İstanbul'a 8 yılda 22 büyük devlet hastanesi, yüzlerce sağlık merkezi kazandırdıklarını ifade eden Hasan Hüsamettin Koçak, İl Özel İdaresi olarak hedefimiz İstanbul'un sağlık alt yapısını sağlamlaştırmak" dedi. Koçak, Eğitim alanında ise 8 yılda 24bin derslik, 9bin okulu İstanbulluların hizmetine sunduklarını belirtti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title