Haberler

Sarıkamış Şehitleri, Gözyaşları İçinde Yad Edildi

Sarıkamış harekatı sırasında donarak şehit olan 90 bin Mehmetçik, Kağıthane Belediyesi tarafından 6 dilde söylenen matem türküleriyle anıldı.

Sarıkamış harekatı sırasında donarak şehit olan 90 bin Mehmetçik, Kağıthane Belediyesi tarafından 6 dilde söylenen matem türküleriyle anıldı. Sarıkamış Destanı'nın en acı sahnelerinin canlandırıldığı programda izleyiciler gözyaşlarını tutamadı.

Kağıthane Belediyesi, Sarıkamış Harekatının 99'ncı yılında Sarıkamış harekatı sırasında Allahuekber Dağları'nda donarak şehit olan 90 bin Mehmetçiği düzenlediği özel bir etkinlikle andı. Gültepe Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen anma programına Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve eşi Fatma Kılıç, Kağıthane Kaymakamı Ahmed Akın Varıcıer, ilçe teşkilatı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anma programını geleneksel hale getirdiklerini söyleyen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, "Sarıkamış şehitlerimizi hep birlikte burada bir kez daha yad edeceğiz. Türkiye'nin doğusuyla, batısıyla, güneyiyle, kuzeyiyle insanımızın nasıl birlik ve beraberlik içerisinde mücadele verdiğini, cephelerde hep birlikte koyun koyuna şehit olduklarını bir kez daha göreceğiz. Bu vatanı bizlere bırakmak için mücadele eden kahramanlarımızın ruhu şad olsun diyorum" ifadelerini kullandı.

6 DİLDE SÖYLENEN TÜRKÜLER, GÖZYAŞLARI İÇİNDE DİNLENDİ

Sarıkamış şehitlerini sembolize eden kırmızı karanfillerin dağıtıldığı programda Sarıkamış'taki şehitlerin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Programda vatanı uğruna canını feda eden Sarıkamış kahramanlarının zorlu yaşam şartlarında neler yaşadıkları belgesel film ile gösterildi.

Ünlü kalp ve damar cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez tarafından anlatılan kahramanların son anları izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Recep Ergül'ün seslendirdiği türküler sonrası sahneye çıkan çeşitli sanatçılar 'kardeşlik' için Sarıkamış şehitleri üzerine söylenmiş Türkçe, Gürcüce, Çerkesce, Kürtçe, Lazca ve Arapça türküler seslendirdi. Programın sonunda sahneye çıkan bütün sanatçılar Başkan Fazlı Kılıç'la birlikte 'Yemen Türküsünü seslendirdi.

Programın ardından kahramanların o yıllarda neler yaşadığını ve neler yediğini bir nebze olsun katılımcılara hissettirmek için buğday kavurgası ve tandır ekmeği ikram edildi.

Öte yandan, 1914 - 1915 yıllarına ait Sarıkamış Destanı'nın en canlı tanıkları orijinal fotoğraflar da, 'Sarıkamış Destanı - Fotoğraf Sergisi'yle davetliler için sergilendi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Allahuekber Dağları Fazlı Kılıç Kağıthane Politika Güncel Haberler

Yapı Kredi'nin satışıyla ilgili iddialara Koç Holding'den açıklama var: Görüşmeler sürüyor

Yapı Kredi'nin satışıyla ilgili iddialara Koç Holding'den açıklama var: Görüşmeler sürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Bursa'da ev sahibiyle tartışan kiracı daireyi patlattı

Bursa'da ev sahibiyle tartışan kiracı daireyi patlattı

Bakmadan Geçme

Emre Kartal kim, tutuklandı mı? İsmail Kartal'ın oğlu kimdir? Hulusi Belgü kimdir? Hulusi Belgü görevi ne, nereli? Yapı Kredi Bankası satıldı mı? Koç Holding'ten açıklama geldi Ben Bu Cihana Sığmazam canlı izle! 21 Mayıs ATV canlı izle! Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölümde neler olacak? BBCS 67. bölüm izle! #128250 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Boston Celtics Indiana Pacers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 21 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Yapı Kredi kimin? Yapı Kredi yerli mi, yabancı mı? 21-22 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Japonya Bayan Voleybol Milli Takım kadrosu ve instagram hesapları ne? Arjantin Bayan Voleybol Milli Takım kadrosu ve instagram hesapları ne? Survivor kim kazandı? 21 Mayıs Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? 21-22 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Bahar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 21 Mayıs Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ben Bu Cihana Sığmazam 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 21 Mayıs Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

title