Haberler

Sapık Öğretmen Cinsel İstismar Suçundan Yargılanıyor

Güncelleme:

Amerika'da Lisa Weitzman isimli ortaokul öğretmeninin, engelli çocuklara cinsel istismar ve şiddet uygulamakla suçlandığı dava görülmeye başlandı.

Amerika'nın New York şehrinde Long Beach Ortaokulu'nda özel eğitim öğretmeni Lisa Weitzman'ın 2011 ile 2014 yılları arasında dördü erkek, biri kız beş öğrenciye aralarında cinsel istismar ve şiddet ithamlarının da bulunduğu çeşitli suçlamalardan yargılanmasına başlandı.

TÜM SINIFIN ÖNÜNDE MASTÜRBASYON YAPMAYA ZORLADI

Mahkeme kayıtlarında geçen bir iddiaya göre öğretmen Lisa Weitzman, bir öğrencisini bütün sınıfın önünde mastürbasyon yapmaya zorladı. Bir diğer iddia ise başka bir öğrencisine kucak dansı yaptığı yönünde oldu. Öğretmen Weitzman'ın ayrıca gürültü yapan öğrencileri susturmak için yüksek topuklu ayakkabılarıyla ayaklarına bastığı; öğrencileri el ve ayak bileklerinden bağlayarak teneffüslerde tuvalette bekleterek cezalandırdığı iddialar arasında yer aldı.

AVUKAT, İSTİSMARA UĞRAYAN HER BİR ÇOCUK İÇİN 5 MİLYON DOLAR TALEP ETTİ

Öğretmenin istismarına ve şiddetine maruz kalan toplam beş öğrencinin avukatı olan Gerald Misk, geçtiğimiz 1 Nisan günü Long Beach Ortaokulu'na dava açtı. Huffington Post'a konuşan Misk, her bir çocuk için 5 milyon dolar tazminat ve ayrıca ceza verilmesini talep etti. Misk ayrıca davanın okula karşı açıldığını, Weitzman'ı doğrudan hedef almadığını belirtti. Misk açıklamalarının devamında; "Başka kötü örneklerini gördüğüm istismar vakaları içinde bu en kötüsü çünkü bu çocuklar toplumun en zayıf ve korunmaya muhtaç olanları. Bu çocukların aileleri öğretmene ve okula itimat etti. Okul yönetimi ve öğretmen bu güveni yok etti." sözlerini dile getirdi.

ÖĞRETMEN HAKKINDAKİ ŞİKAYET DİLEKÇELERİ ÖRTBAS EDİLMİŞ

Avukat Misk, Weitzman'ın istismarına maruz kalan beş öğrencinin Down sendromlu ya da otizim hastası olduğunu belirtti. Misk ayrıca Weitzman hakkında 2014 yılına kadar olan 7 sene zarfında en az 11 öğretmen yardımcısının şikayet dilekçesi verdiğini, dilekçelerin hiçbirinin soruşturulmadığını, okul yönetimi tarafından örtbas edildiğini ileri sürdü. İstismar olaylarının 2011 ile 2014 yılları arasında gerçekleştiği, istismar kurbanı öğrencilerin şu anda 14 ile 18 yaşları arasında olduğu mahkeme tutanaklarından basına yansıdı.

ÖĞRETMENİN AVUKATI: "MÜVEKKİLİMİN SAKLAYACAK BİR ŞEYİ YOK"

2015 kasım ayında öğretmenler sendikası eski lideri, okul yönetimi başkanı Roy Lester'a bir mektup göndererek iddiaları dile getirmiş, bunun üzerine harekete geçilmişti. İddialar üzerine başlatılan soruşturma devam ederken mart ayı başında öğretmen Lisa Weitzman duyuru yaparak halka açık bir yargılama talebinde bulunmuştu. Weitzman'ın avukatı Debra Wabnik müvekkili hakkındaki iddiaları reddederek; "Müvekkilim halka açık bir yargılama sürecini tercih etti çünkü onun saklayacak hiçbir şeyi yok." açıklamasında bulunmuştu.



Kaynak: Haberler.com / Güncel

New York Dünya Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

500

Yorumlar (2)

AR,,,,,,,:

Bu uçkuru bozukların hepsidemi öğretmen oluyor. . . . .

10
0
yanıtYanıtla
hiç tuhaf değil ne istediğiniz belli:

ülke türkiye okul vakıf okulu olsaydı yorumlar akardı

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title