Haberler

Şanlıurfa Mustazaflar Derneğinden 'Cadı Avı' Benzetmesi

Şanlıurfa'da, Hizbullah'a Yönelik Düzenlenen Operasyonlarda 35 Kişinin Gözaltına Alınması, Tekbirler Eşliğinde Protesto Edildi.

ŞANLIURFA'da, Hizbullah'a yönelik düzenlenen operasyonlarda 35 kişinin gözaltına alınması, tekbirler eşliğinde protesto edildi. Gözaltı olaylarına ilişkin farklı bir benzetmede bulunan Şanlıurfa Mustazaf-Der Şube Başkanı Mehmet Kışlar, "Karanlık ve derin yapı nezdinde kendini temize çıkarma ve bir ölçüde teveccühlerine mazhar olma adına savunduğu tüm ilkeleri ayaklar altına almak pahasına polis terörünün en sıradan örnekliğini sergileyerek, ülke çapında dindar insanlara karşı 'cadı avı' başlatılmış bulunmaktadır" ifadesini kullandı.

Tutukluluk süresini düzenleyen CMK'nın 102'nci maddesinin yürürlüğe girmesiyle 4 Ocak 2011 tarihinde tahliye edildikten sonra ortadan kaybolan Hizbullah'ın üst düzey yöneticileri Cemal Tutar, Edip Gümüş'ün de bulunduğu sanıklara yardım ve yataklık edenlere yönelik, Diyarbakır, Ankara, Batman, Mardin, Şırnak ve Şanlıurfa'da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından eş zamanlı operasyonlar düzenlenmişti. Şanlıurfa'da yapılan operasyonlarda Mustazaflar-Der Genel Merkez yöneticilerinden Süleyman Atmaca, Nihat Esmer, Siverek İkra-Der Şube Başkanı Muhittin Akay, Viranşehir Cami-Der Şube Başkanı Mehmet Acep ile Ceylanpınar Ense-Der Şube Başkanı Mustafa Sarıdal, operasyon kapsamında gözaltına alınarak, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde sorgulamalarının halen devam ettiği öğrenildi.

Şanlıurfa'da, Ahmet Bahçıvan İş Merkezi'nde toplanan 50 kişilik grup tekbir eşliğinde gözaltılara sert tepki gösterdi. Şanlıurfa'da Mustazaf-Der Şube Başkanı Mehmet Kışlar, yöneticilerinin evlerine düzenlenen baskınlarla ilişkili olarak bir basın açıklamasında bulundu. Açıklamada önce tekbir getirip ardından besmelle çekerek, basın açıklamasını okuyan Mehmet Kışlar, şöyle konuştu:

"Üyelerimizi ve gönüllerimizi gözaltına alıyorlar. Galiba seferberlik ilan ettiler, olanca güçleriyle dört bir yandan derneklerimize baskın yapıyorlar. Tahliyelerden bu yana üst düzey yöneticiler ve siyasiler üzerimizde bir linç kampanyası yürütüyorlar. Karanlık ve derin yapı nezdinde kendini temize çıkarma ve bir ölçüde teveccühlerine mazhar olma adına savunduğu tüm ilkeleri ayaklar altına almak pahasına polis terörünün en sıradan örnekliğini sergileyerek ülke çapında dindar insanlara karşı 'cadı avı' başlatılmış bulunmaktadır. Sivil kurumlar üzerinde estirilen terör havası ve cadı avının biran önce son bulmasını bekliyoruz."

'HA HA HA ÇOK KORKTUK'

Tekbir eşliğinde sık sık 'Zalimler için yaşasın cehennem' sloganı atan grubun içerisinde açılan bir döviz dikkat çekti. Operasyon kapsamında gözaltın alınan Mustazaf-Der yöneticileri için 'Ha, ha, ha çok korktuk', 'Biz terörist değiliz', 'Zulme karşı omuz omuza' yazılı dövizler açıldı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Evler boşaltıldı, silahlı güvenlikler ayrıldı! FETÖ çiftliğinden gelen görüntüler, Gülen'in kaçırıldığı iddialarını doğruladı

Evler boşaltıldı, silahlı güvenlikler ayrıldı! FETÖ çiftliğinden gelen görüntüler, Gülen'in kaçırıldığı iddialarını doğruladı

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı trafik kazası geçirdi

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı trafik kazası geçirdi

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Gazze'de bir bebek daha açlık yüzünden can verdi

Gazze'de bir bebek daha açlık yüzünden can verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title