Haberler

Şanlıurfa - Kayıp Yakınlarından Süleyman Demirel, Tansu Çiller, Mehmet Ağar Ve Doğan Güreş'e Suçlama

Şanlıurfa'da, İnsan Hakları Derneği Şubesi Üyeleri Kayıp Yakınlarıyla Birlikte, 'kayıplar Bulunsun, Failleri Yargılansın' Eylemi Yaptı. Eylemde Konuşan İhd Şube Başkanı Cemal Babaoğlu, Olayların Yaşandığı Yıllarda İktidarda Bulunan ve Ergenekon Çetesi Üyesi Olmakla Suçladığı Süleyman Demirel, Tansu Çiller, Mehmet Ağar ve Doğan Güreş'in Seri Cinayetlerin Baş Sorumlusu Olduğunu İddia Etti.

ŞANLIURFA'da, İnsan Hakları Derneği Şubesi üyeleri kayıp yakınlarıyla birlikte, 'Kayıplar bulunsun, failleri yargılansın' eylemi yaptı. Eylemde konuşan İHD Şube Başkanı Cemal Babaoğlu, olayların yaşandığı yıllarda iktidarda bulunan ve Ergenekon çetesi üyesi olmakla suçladığı Süleyman Demirel, Tansu Çiller, Mehmet Ağar ve Doğan Güreş'in seri cinayetlerin baş sorumlusu olduğunu iddia etti.

1990 yılından sonra çeşitli nedenlerle kaybolan ve faili meçhul cinayete kurban gidenlerin fotoğraflarının bulunduğu üzerinde, 'Hala kayıplar, failler bulunsun' yazıl siyah pankart taşıyan bir grup, Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplandı. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı eylemde, aynı zamanda 1995 yılında kaybolan gazeteci Nazım Babaoğlu'nun ağabeyi İHD Şube Başkanı Cemal Babaoğlu, 1990'lı yıllarda bölgede binlerce kişinin faili meçhul cinayetlere kurban gittiğini ve onlarca kişinin de kaybedildiğini ileri sürdü. Yaptıkları eylemlerin ardından Şanlıurfa İl Genel Meclisi İnsan Hakları Komisyonu'nun kendilerinden konuyla ilgili bir rapor istendiğini ifade eden Babaoğlu, sundukları raporu okudu. 1992-1997 yılları hak ihlali ve yaşam hakkı ihlalinin tavan yaptığı karanlık yıllar olduğunu ifade eden Babaoğlu, şöyle konuştu:

"O yılların aydınlatılması ve sorumlularının adalet karşısına çıkarılması tüm insanların ortak talebidir. Bu ülkede hiç kimse suç işleme imtiyazına sahip olamaz. Suç ve ceza kavramı mutlaka işletilmelidir. Adı geçen yıllarda iktidarda bulunan sorumlulardan mutlaka hesap sorulmalıdır. O dönemde, sivil savunmasız insanlara yönelik bir savaş konsepti oluşturulduğu, bugünkü tanımla Ergenekon çetesinden oldukları ve karanlık duruşlarından dolayı başta Süleyman Demirel, Tansu Çiller, Mehmet Ağar ve Doğan Güreş gibi birinci derece sorumlu olan bu seri cinayetlerin baş sorumlularıdır. İHD olarak bu iddialarla ilgili genel merkezimizde yeterli bilgi ve mevcuttur."

Ellerinde, kaybolan yakınlarına ait fotoğraflar taşıyan kalabalık, açıklamanın ardından 5 dakika oturma eylemi yaptıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

GÖRÜNTÜ LİSTESİ

--------------------------------

- Kayıp yakınlarının toplanması

- Kayıpların yer aldığı pankartın açılması

- Kayıp fotoğrafları

- İHD Şube Başkanı'nın konuşması

- Kalabalığın oturma eylemi

- Slogan atış, alkış çalanlar

- Grubun sessizce dağılması

- Genel ve detay görüntüler

Haber: Hasan KIRMIZITAŞ -Kamera: Ömer PINAR -ŞANLIURFA -DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölmeden önce çekilen son fotoğrafı ortaya çıktı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölmeden önce çekilen son fotoğrafı ortaya çıktı

Kaza sonrası Cumhurbaşkanı Reisi ve İranlı yetkililerin naaşlarını böyle taşıdılar

Kaza sonrası Cumhurbaşkanı Reisi ve İranlı yetkililerin naaşlarını böyle taşıdılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title