Haberler

Şanlıurfa - Kayıp Yakınlarından Eylem

Şanlıurfa'da, İnsan Hakları Derneği Şubesi Üyeleri Kayıp Yakınlarıyla Birlikte, 14. Kez 'kayıplar Bulunsun, Failleri Yargılansın' Eylemi Yaptı. Eylemde Konuşan İhd Üyesi Özlem Taşkaya, Dünyada 81 Ülkenin İmzalayıp, 10 Ülkenin Onayladığı Kayıplar Sözleşmesi'nin Türkiye Tarafından 3 Yıldır Neden İmzalanmadığını Sordu.

ŞANLIURFA'da, İnsan Hakları Derneği Şubesi üyeleri kayıp yakınlarıyla birlikte, 14. kez 'Kayıplar bulunsun, failleri yargılansın' eylemi yaptı. Eylemde konuşan İHD üyesi Özlem Taşkaya, dünyada 81 ülkenin imzalayıp, 10 ülkenin onayladığı Kayıplar Sözleşmesi'nin Türkiye tarafından 3 yıldır neden imzalanmadığını sordu.

1990 yılından sonra çeşitli nedenlerle kaybolan ve faili meçhul cinayete kurban gidenlerin fotoğraflarının bulunduğu üzerinde, 'Hala kayıplar, failler bulunsun' yazıl siyah pankart taşıyan bir grup, öğle saatlerinde Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplandı. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı eylemde, aynı zamanda 1995 yılında kaybolan gazeteci Nazım Babaoğlu'nun ağabeyi İHD Şube Başkanı Cemal Babaoğlu, 1990'lı yıllarda bölgede binlerce kişinin faili meçhul cinayetlere kurban gittiğini ve onlarca kişinin de kaybedildiğini ileri sürdü.

14. kez düzenlenen eylemde konuşan İHD üyesi Özlem Taşkaya, faili meçhuller ve topluma karşı işlenen suçların açığa çıkarılıp yargılanması gerektiğini söyledi. Adaletin gerçekleşmesi için büyük bir yüzleşmenin sağlanması gerektiğini ifade eden Taşkaya, "Hükümetlerin devlet adına işledikleri suçlardan dolayı özür dilemesi gerekiyor. Bu özür devletin bu suçları gelecekte işlemeyeceğinin göstergesi olacaktır. Biran önce hükümet bünyesinde hakikatleri araştırma komisyonu kurulması gerekiyor. Bu taleplerin karşılanmasını sağlayan uluslar arası 'Kayıplar Sözleşmesi' 81 ülke tarafından imzalanıp, 10 ülke tarafından onaylanmasına rağmen Türkiye hala imzalamamıştır. Hükümet, bu sözleşmenin neden imzalamadığını izah edemiyor. Şubat 2007'den beri hükümetin sözleşmeyi imzalaması için dosyalar Başbakanlık'ta bekletiliyor. AK Parti Hükümeti görevini kötüye kullanan ve insanlık suçu işleyen bu sözde görevlileri, özde ise çeteleri neden koruduğunu komuoyununa izah etmelidir. Bu çerçevede tüm sivil toplum örgütlerini, hükümeti kayıplar sözleşmesini imzalaması için baskı kurmaya ve soruna duyarlı olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Ellerinde, kaybolan yakınlarına ait fotoğraflar taşıyan kalabalık, açıklamanın ardından 5 dakika oturma eylemi yaptıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

GÖRÜNTÜ LİSTESİ

--------------------------------------

- Kayıp eylemi için toplanan grup

- Kayıpların fotoğraflarının taşındığı pankartın açılması

- İHD Şube Başkanı Cemal Babaoğlu'nun konuşması

- Özlem Taşkaya'nın konuşması

- Grubun oturma eylemi yapması

- Ellerinde kayıp fotoğrafları ile alkışlı protestoda bulunulması

- Genel ve detay görüntüler

(Haber:Ali LEYLAK -Kamera: Ömer PINAR- ŞANLIURFA -DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Evler boşaltıldı, silahlı güvenlikler ayrıldı! FETÖ çiftliğinden gelen görüntüler, Gülen'in kaçırıldığı iddialarını doğruladı

Evler boşaltıldı, silahlı güvenlikler ayrıldı! FETÖ çiftliğinden gelen görüntüler, Gülen'in kaçırıldığı iddialarını doğruladı

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı trafik kazası geçirdi

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı trafik kazası geçirdi

Gazze'de bir bebek daha açlık yüzünden can verdi

Gazze'de bir bebek daha açlık yüzünden can verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title