Haberler

Şanlıurfa'dan Çorlu'ya Gelip, AK Parti'li Vekili Protesto Ettiler

İHD Şanlıurfa Şubesi üyeleri, 1990 ve 1996 yılları arasında Şanlıurfa'da faili meçhul cinayetler işlendiğini iddia ederek, dönemin valisi olan Ziyaeddin Akbulut'un ifade vermesini istedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Şanlıurfa Şubesi üyeleri, 1990 ve 1996 yılları arasında Şanlıurfa'da faili meçhul cinayetler işlendiğini iddia ederek, dönemin valisi olan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut'un tanık veya sanık sıfatı ile ifade vermesini istedi. Şanlıurfa'dan gelen İHD üyesi yaklaşık 50 kişi, Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'ndeki Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. BDP Tekirdağ İl Başkanı Hilmi Karaoğlu ve bu partinin desteklediği Tekirdağ Bağımsız Milletvekili Adayı Kerem Tosun'un da katıldığı basın açıklamasında, dernek üyeleri, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut'u protesto etti. Polisin geniş güvenlik önemi aldığı eylemde grup adına basın açıklamasını okuyan İHD Şanlıurfa Şube Başkanı Cemal Babaoğlu şunları söyledi:

"1990 ile 1996 yılları arasında Şanlıurfa Valisi olan Ziyaeddin Akbulut'un 6 yıllık valilik döneminde 300 kişi olduğunu tahmin ettiğimiz kayıp ve faili meçhul cinayetler işlenmiştir. Bu cinayete kurban gidenlerin tamamı savunmasız insanlardı. Bu kişiler, muhalif düşüncelerinden dolayı dönemin Çiller hükümeti tarafından hedef haline getirilmişti. AKP'den 2 dönem milletvekili ve yine bu partiden milletvekili 1'inci sırada listede olmasının sebebi hikmetini Başbakan açıklamalıdır. Çiller hükümetinin 6 yıl valisi, Erdoğan'ın 3 dönemdir vekili olmasının sebebi nedir? Vali Akbulut'un sanık veya tanık olarak yargıya ifade vermesi gerekir. Vali Akbulut'u hangi güçler korumaktadır. Başbakan bu sorulara cevap vermek zorundadır. "Gruptakilerden Serpil Taşkaya ise babası Hüseyin Taşkaya'nın 1993 yılında evleri basılarak gözaltına alındığını ve o günden sonra kendisinden haber alamadıklarını söyledi. Grup, basın açıklamasını ardından olaysız dağıldı.

- Tekirdağ / Çorlu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

Bakan Şimşek: Vergi kaçakçılarını ihbar edenlere ikramiye

Bakan Şimşek: Vergi kaçakçılarını ihbar edenlere ikramiye

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title