Haberler

Şanlıurfa'da Kayıp Yakınlarından Eylem

Şanlıurfa'da, İnsan Hakları Şubesi 'kayıplar Bulunsun, Failleri Yargılansın' Sloganıyla 25'inci Eylemi Yaptı. Eylemde Konuşan İhd Şube Başkanı Cemal Babaoğlu, Çiller, Hükümeti Döneminde Taşeron Firma Olarak Kurulan Hizbullah'ın En Kanlı Cinayetlere İmzasını Attığını İddia Etti.

ŞANLIURFA'da, İnsan Hakları Şubesi 'Kayıplar bulunsun, failleri yargılansın' sloganıyla 25'inci eylemi yaptı. Eylemde konuşan İHD Şube Başkanı Cemal Babaoğlu, Çiller, hükümeti döneminde taşeron firma olarak kurulan Hizbullah'ın en kanlı cinayetlere imzasını attığını iddia etti.

Şanlıurfa'da, aralarında BDP ile çok sayıda sivil toplum kuruluş örgütlerinin temsilcilerinin katıldığı 50 kişilik bir grup 'Kayıplar bulunsun, failleri yargılansın' adı altında basın açıklaması yaptı. Ahmet Bahçıvan İş merkezinde toplanan kayıp yakınları, 1990 yılından sonra kaybolan veya faili meçhule kurban giden yakınlarının fotoğraflarıyla 5 dakika oturma eylemi yaptı. Eylemde,1995 yılında kaybolan gazeteci Nazım Babaoğlu'nun ağabeyi İHD Şube Başkanı Cemal Babaoğlu, açıklamada bulundu.

TÜRKİYE KENDİSİYLE YÜZLEŞMELİDİR

Şanlıurfa İnsan Hakları Dernek Başkanı Cemal Babaoğlu, en kanlı cinayetlerin Tansu Çiller hükümeti döneminde yaşadığını iddia ederek, "Her hafta yapmış olduğumuz bu eylemin iki temel nedeni vardır. Birincisi BM Uluslararası kayıplar sözleşmesini Türkiye tarafından imzalanması, ikincisi ise Türkiye'nin kendisiyle yüzleşmesidir. Bunun için biran önce hakikatler, komisyonu kurulması gerekiyor" dedi.

1992 ile 1997 yılları arasında Tansu Çiller, hükümeti döneminde bir yanda kolluk kuvvetlerine sınırsız yetki verilmesi, bir yandan Hizbullah adı altında taşeron bir örgütün kurulduğunu sözlerine ekleyen Babaoğlu, "Çiller hükümeti bunlara en kanlı yetkileri vermiş, AKP hükümeti de bunları aklama çabasına girmiştir. 2003 yılında bin 120 Hizbullah üyesi pişmanlık yasasından faydalanmıştır. Geçtiğimiz günlerde tamamı serbest bırakılarak, adeta bir hukuk skandalına imza atılmıştır" diye konuştu.

MAHKEME KARARINI YIRTTI

Eylemde 1993 yılında failli meçhul cinayete kurban giden Hüseyin Taşkaya'nın şüphelisi olduğu iddia edilen dönemin Siverek İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Şentürk hakkında Ocak ayında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını belirten Babaoğlu, mahkeme kararını gazetecilerin önünde yırtarak protesto etti. Babaoğlu şunları söyledi:

"O dönem Balyoz davasında yargılanan Ahmet Şentürk, Siverek'te yapmış olduğu operasyon sonucunda gözaltına aldığı Hüseyin Taşkaya'nın birici derecedeki sorumlusuydu. Bu kişi hakkında suç duyurusunda bulunan ailesi, bize mahkeme kararını getirdi. Karar'da deniliyor ki 'O tarihlerde İlçe Jandarma Komutanı olan Ahmet Şentürk, hakkında suç duyurusunda bulunulmuş ise de, olay tarihinden şikayet tarihine kadar 16 yıl 8 ay geçtiği, söz konusu olayda şikayetçinin ağabeyinin öldürülmüş olduğu ve bunun da şüphelinin talimatıyla yapılmış olduğu düşünülse bile, söz konusu suça ilişkin zamanaşımının 15 yıl olduğu, bu haliyle olayın zamanaşımına uğradığı anlaşılmıştır. Kamu adına kovuşturmaya yer olmadığı görülmüştür' yazılıyor. Bu yargı değil, hukuk değildir. Hukukun verdiği bu karar olmaz, bu bir kağıt parçasıdır. Bu kağıt parçası yırtılır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Erdoğan ve Özel'in 'görev onayı' anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

Erdoğan ve Özel'in "görev onayı" anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

ABD Başkanı Biden: İsrail, Hamas'a yeni bir kapsamlı ateşkes önerisi sundu

ABD Başkanı Biden: İsrail, Hamas'a yeni bir kapsamlı ateşkes önerisi sundu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title