Haberler

ŞANLIURFA - Aşı olan gençlere verilecek hediyeler için ikinci kura çekildi

Güncelleme:

Şanlıurfa'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında gençlerin aşı olmasını teşvik etmek amacıyla başlatılan hediye kampanyasında 2. kura çekimi yapıldı.

Şanlıurfa'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında gençlerin aşı olmasını teşvik etmek amacıyla başlatılan hediye kampanyasında 2. kura çekimi yapıldı.

Valilik Konferans Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Vali Abdullah Erin, aşılama oranı yüzde 50'ye ulaşıncaya kadar hediye kampanyasına devam edeceklerini söyledi.

Şanlıurfa'da yoğun gayretlerle aşı oranını son günlerde artırdıklarını belirten Erin, şöyle konuştu:

" Şanlıurfa'da aşı olmama direncinin son 15 günde arkadaşlarımızın yoğun gayretleriyle düşmeye başladığını gözlemliyoruz . Günlük aşı oranımızın 19 binlere çıktığı oluyor. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Şanlıurfa'da da vaka sayılarında artış var. Vaka sayılarının artışıyla birlikte hastaneye yatan ve yoğun bakıma alınanların sayısında artış yaşanıyor. Hastaneye yatanların büyük çoğunluğu aşı yapmayanlardan oluşuyor. Bunun önüne geçilmesi ve hastanelerdeki yükün azaltılmasının koşulu aşı olmaktan geçiyor. Aşılama ekiplerimiz yoğun şekilde çalışmakta. Şanlıurfa olarak bizler bu sorunu aşabiliriz. Sonuncu olmaktan kurtulabiliriz. Son bir haftadaki performans bunu gösteriyor. Aşılama oranlarımız yükseliyor. Aşılama oranımız yüzde 40'ın üzerine çıktı, inşallah Türkiye ortalamasına doğru hızlı bir şekilde yol alabileceğiz."

Taziye ve düğünler ciddi problemler oluşturuyor

Düğün ve taziyelerde yüzlerce vatandaşın saatlerce bir arada bulunmasının koronavirüsün yayılmasını daha da kolaylaştırdığını vurgulayan Erin, şöyle devam etti:

"Taziye ve düğünlerde vatandaşlarımızın enfekte olması çok kolay. Düğün salonlarını ve taziye evlerini denetleyen ekiplerimiz var. Pandemiyle mücadelede sadece kamu ve sağlık görevlilerinin yürüttüğü çalışmalarla başarılı olmak mümkün değil. Vatandaşlarımızın hem bireysel sorumluluğunu hem toplumsal sorumluluğunu yerine getirmesi gerekiyor. Maske kullanımı maalesef kentimizde çok az. En azından toplu alanlarda dolaşan vatandaşlarımızın mutlaka maske kullanmalarını rica ediyoruz. Kapalı alanlarda uzun süre durmamalarını rica ediyoruz. Düğünlerde ve taziyelerde hiçbir şey yokmuş gibi hareket etmemelerini rica ederiz. Bunun yanında mobil aşı ekiplerimiz düğün ve taziye evlerini ziyaret edip aşı olmayanlara aşı yapabiliyor. Vatandaşlarımızdan ricamız daha duyarlı olmalarını istiyoruz."

Konuşmaların ardından Vali Abdullah Erin ve İl Sağlık Müdürü Mehmet Gülüm, kura çekilişini gerçekleştirdi.

Yapılan çekilişte 11 bin 586 kişi arasından 5 bisiklet, 5 tablet, 4 Halfeti gezisi ve 2 burs talihlisi belirlendi.

Kaynak: AA / Güncel

COVIRAN Bereket Abdullah Erin Şanlıurfa Türkiye Haberler

Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 30 kişi yaralandı

Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 30 kişi yaralandı

Aslan mucizeye izin vermedi! Süper Lig'de şampiyon Galatasaray

Aslan mucizeye izin vermedi! Süper Lig'de şampiyon Galatasaray

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

Bakmadan Geçme

GALATASARAY ŞAMPİYON MU? #127942 Galatasaray kaç puanla şampiyon oldu? Galatasaray'ın kaçıncı şampiyonluğu? MERSİN'DEKİ KAZADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ? Mersin'deki zincirleme kaza nerede gerçekleşti? MERSİN'DE KAZA MI OLDU? Mersin'deki trafik kazasında kaç kişi öldü, olay ne? KASIMPAŞA BEŞİKTAŞ MAÇI CANLI İZLE! #9917 Kasımpaşa Beşiktaş maçı canlı skor! MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? GALATASARAY KİM GOL ATTI? Galatasaray Konyaspor MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? CANLI SKOR FENERBAHÇE KİM GOL ATTI? Fenerbahçe İstanbulspor maçında fark açılıyor! Kim gol attı, MAÇ KAÇ KAÇ? KADIKÖY'DE İLK DÜDÜK ÇALDI! #9917 Fenerbahçe İstanbulspor maçı kaç kaç, kim gol attı? SANİYE SANİYE CANLI ANLATIM! ŞAMPİYONLUK MAÇI BAŞLADI! #129349 Galatasaray Konyaspor maç kaç kaç, kim gol attı? CANLI ANLATIM! #9917 TRABZONSPOR ANKARAGÜCÜ CANLI HD İZLE! Trabzonspor Ankaragücü maçı hangi kanalda, İLK 11'LER AÇIKLANDI! #9917 FENERBAHÇE İSTANBULSPOR MAÇI CANLI HD İZLE! Fenerbahçe İstanbulspor maçı hangi kanalda, ilk 11'ler kim? #9917 GALATASARAY ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI NE ZAMAN? #129349 Galatasaray'ın şampiyonluk kutlaması olacak mı, nerede olacak? #9917 GALATASARAY - KONYASPOR MAÇI CANLI İZLE! #129349 Galatasaray maçı hangi kanalda, saat kaçta? Galatasaray - Konyaspor maçı FULL HD İZLE! #9917 GALATASARAY İLK 11'LER! Konyaspor ile karşılaşmada Galatasaray'ın ilk 11'leri kim? Erbaaspor Muşspor maçı CANLI izle! (HD) 26 Mayıs Erbaaspor Muşspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Erbaaspor - Muşspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Erbaaspor - Muşspor maçı nereden izlenir?
Süper Lig'e veda eden son takım Ankaragücü oldu

Süper Lig'e veda eden son takım Ankaragücü oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title