Haberler

Sanıkların Kimlik Tespiti Tamamlandı

Yasemin Güneri bildiriyor - Ergenekon davasında tutuksuz olarak yargılanan 29 sanığın kimlik tespiti tamamlandı.

Yasemin Güneri bildiriyor - Ergenekon davasında tutuksuz olarak yargılanan 29 sanığın kimlik tespiti tamamlandı.

Duruşmanın ilk oturumuna katılmayan gazeteci yazar İlhan Selçuk yarım saat gecikmeli olarak duruşma salonuna geldi.

-ERGENEKON SANIKLARI İŞSİZ KALIYOR-

Ergenekon davasında tutuksuz olarak yargılanmalarına karar verilen 6 sanık haklarında başlatılan soruşturma sonrası işten atıldıklarını ve iş bulamadıklarını belirttiler.

Tutuklanmadan önce düzenli gelirleri olan bir işte çalıştıklarını ya da düzenli bir gelirleri olduklarını belirten tutuksuz sanıklar, dava sonrası işlerini kaybettiklerini ya da işyerlerini kapattıklarını kaydettiler.

Tutuksuz sanıklardan Asım Demir, "Bu davadan sonra gittiğimiz hiçbir yerde iş bulamıyoruz. Devletin eli kolu uzun bize bakar" bunun üzerine Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, "Bakıyor mu peki? Çocuklarına nasıl bakıyorsun?" sorusunu yöneltti. Demir, "9 aydır boştayım hiçbir gelirim yok bana iş bulunsun" yanıtını verdi.

Tutuksuz sanıklardan Zekeriya Yurdakul Çaman, daha önce esnaf olarak görev yaptığını, serbest bırakıldıktan sonra kendisine cüzamlı gibi davranıldığını belirterek, "Müşteriler bizden kaçıyor. Ortalama gelirim bin 500 YTL'ye düştü" diye konuştu. Tutuksuz sanıklardan Erdal İrtem de işsiz kaldığından yakınarak, "Hem işsiz hem evsiz kaldım. Bir akrabamın yanında çalışıyorum. Kendi işyerimi kapattım" dedi. Tutuksuz sanıkların kimlik tespitinin ardından duruşmaya devam edildi. (ANKA)

(YG/BÜN/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title