Haberler

Samsun'da minik öğrenciler meyve sebze satarak okula bağışladı

Güncelleme:

Samsun'da Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında Canik Cahit Zarifoğlu İlkokulu'nda düzenlenen etkinlikte minik öğrenciler, okul koridorunda meyve sebze satarak elde ettikleri geliri okula bağışladı. Etkinlikte ayrıca Türkiye'nin farklı bölgelerine ait ürünler tanıtıldı ve tarihi canlandırmalar yapıldı.

Samsun'da minik öğrenciler, Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında okul koridorunda meyve sebze satıp gelirini okula bağışladı.

Canik Cahit Zarifoğlu İlkokulu'nda Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası dolayısıyla anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Okul koridorunda oluşturulan tezgahlarda minik öğrenciler sebze, meyve, yöresel yiyecekler ile el işi tekstil ürünlerini satışı çıkardı.

Okuldaki öğretmenlerle diğer öğrenciler, satış yapan öğrencilerden parasını ödeyerek ürün satın aldı. Bir masa üzerinde oluşturulan yaklaşık iki metrekarelik Türkiye haritasında da farklı bölgelerde öne çıkan ürünler tanıtıldı.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinliğin açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, şube müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.

Okul müdürü Muhammed Civil, AA muhabirine, etkinlikte toplanan paranın okulun giderlerinin yanı sıra ihtiyaç sahibi öğrenciler için kullanılacağını söyledi.

Öğrencilere yerli malının önemini anlatmaya çalıştıklarını belirten Civil, "Etkinlikte, Türkiye'nin yedi bölgesinin ürünleri tanıtıldı, bölgelere ait türküler söylendi. Satış reyonlarında el emeği ürünler ile ev yapımı yiyecekler yer aldı. Nostalji köşesinde ise tarihi canlandırmalar yaptık." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Cahit Zarifoğlu Türkiye Samsun Canik Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title