Haberler

Samsun Bakan Elitaş Milletvekilliği Yapmalarını İçime Sindiremiyorum

Bakan Elitaş: Milletvekilliği yapmalarını içime sindiremiyorumSamsun'da konuşan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, 'Bu ülkeye seçilip millete hizmet etmek yerine terör örgütünün sözcüsü gibi davranıyorsa, terör örgütü ile birlikte o çukurlardan Türk askerine Türk güvenlik güçlerine saldırmak için planlar yapıyorsa, milletvekilliği yerine teröristlik yapıyorsa onlarında milletvekilliği yapmalarını açıkçası ben içime sindiremiyorumö dedi.

Bakan Elitaş: Milletvekilliği yapmalarını içime sindiremiyorum

Samsun'da konuşan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, 'Bu ülkeye seçilip millete hizmet etmek yerine terör örgütünün sözcüsü gibi davranıyorsa, terör örgütü ile birlikte o çukurlardan Türk askerine Türk güvenlik güçlerine saldırmak için planlar yapıyorsa, milletvekilliği yerine teröristlik yapıyorsa onlarında milletvekilliği yapmalarını açıkçası ben içime sindiremiyorumö dedi.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, çeşitli ziyaretle bulunup temel atma ve toplantı programlarına katılmak üzere uçakla Samsun'a geldi. Bakan Elitaş, Samsun Çarşamba Havalimanı'nda Samsun Valisi İbrahim İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri tarafından karşılandı. Bakan Elitaş daha sonra Vali İbrahim Şahin'i makamında ziyaret etti. Ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı da ziyaret ederek kentte yapıla çalışmalar hakkında bilgi alarak Samsun'un ekonomisini, işsizlik ve sanayi durumunu değerlendirdi. Büyükşehir Belediyesi'ndeki programa Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'da katıldı.

Ziyaret sonunda Başkan Yılmaz, Bakan Elitaş'a Vezirköprü İlçesi'nde bir zanaatkarın geyik boynuzu sapla yaptığı bıçağı hediye etti. Bıçağı inceleyen Bakan Elitaş daha sonra basın mensuplarına poz verdi.

Bakan Elitaş ve Bakan Kılıç, ardından da Ak Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek partililerle bir araya geldi. Burada Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Dün Mart ayı sanayi üretim rakamları açıklandı. Mart ayı sanayi üretim rakamları bir önceki aya göre mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış yüzde 5.8 bir büyüme ile karşı karşı kaldık ki bu önemli bir gelişmedir. Bu AK Parti iktidarının verdiği taahhütleri yerine getirdiği sözüne harfiyen uyduğu ile ilgili bir göstergenin kamuoyunda ortaya çıkmasıyla alakalı bir durumö diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Biliyorsunuz milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili de bir konu var. Bunu açıkçası daha önce ana muhalefet partisinin genel başkanı herkesin dokunulmazlığı kalksın diye bir iddia ile ortaya çıkınca Sayın başbakanımız da 'Madem öyle buyurun hodri meydan. Bu güne kadar olan bütün dokunulmazlık dosyalarını biz kaldıralım' dedi. ve Anayasa'nın 83'üncü maddesinin geçici bir süreyle uygulanmaması ile ilgili teklifte bulundu. İki kere grup başkan vekili arkadaşımız, Cumhuriyet Halk partisi Grup Başkanvekili ile konuşmasına rağmen maalesef bir sonuç alamadık. Sayın Kılıçdaroğlu'nun en büyük özelliklerinden birisi bir söz verip sözünden çark etmekle maruf bir kişi olduğundan maalesef yine dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda da sözünde durmama becerisini, sözünde durmama rekorunu kendisi kırdı. Biz Sayın Kılıçdaroğlu ile yaptığımız görüşmede 2016 yılı bütçesinin geçici bir bütçe ile değil kalıcı bir bütçe ile yapılması teklifi onlardan bize geldi. İçinde bulunan taraf olarak bulunan birisi olarak ifade ediyorum dediler ki 'Gelin Ocak ayında bütçe yapana kadar. Biz Aralık ayında bu bütçeyi yapalım gerçekleştirelim' diye teklif ettiler. Yine çark ettiler. Şimdi de bu dokunulmazlık dosyaları konusunda da çark ediyorlar.ö

Anayasa değişikliği teklifini vereceklerini söyleyen Bakan Elitaş, 'Bu Anayasa Komisyonu'nda görüşüldükten sonra genel kurul kabul ederse bütün milletvekillerinin dokunulmazlığı kalkmış olacak ve bazı arkadaşlarımız yargılanma haklarını kullanacak bazıları da bu ülkeye seçilip millete hizmet etmek yerine terör örgütünün sözcüsü gibi davranıyorsa, terör örgütü ile birlikte o çukurlardan Türk askerine Türk güvenlik güçlerine saldırmak için planlar yapıyorsa, milletvekilliği yerine teröristlik yapıyorsa onlarında milletvekilliği yapmalarını açıkçası ben içime sindiremiyorum. Onlar yargılanacak Türk yargısından alacakları karar çerçevesinde sonuçlarına da hep beraber bakacağız, değerlendireceğiz. Süreç bu şekilde devam ediyorö dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise Bakan Elitaş'ın Samsun ziyaretinden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Burada olmanız bizim için değerli önemli, hem ekonomik açıdan Samsun'da yaşağıdığımız gelişimin atılımın sizin tarafınızdan da bizzat şahit olunması, aynı zamanda sizi de burada güzel bir şekilde ağırlayabilmemiz açısından bize veridğiniz bu mutluluk için teşekkür ediyoruz. Bu gün sizlerden buradaki çalışmalar hakkında düşüncelerinizi öğrenmek için biraradayız" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akif Çağatay Kılıç Mustafa Elitaş Yılmaz Bakan Samsun Politika Güncel Haberler

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Katıldığı yarışma ile ünlenen Çitos Efe'nin son hali! Her gören aynı yorumu yapıyor

Katıldığı yarışma ile ünlenen Çitos Efe'nin son hali! Her gören aynı yorumu yapıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title