Haberler

Samanyolu Televizyonu Sorumlu Müdürüne Hapis İstemi

Güncelleme:

Başbakan'ın seçim çalışmalarındaki miting konuşmasını çarpıtarak haber yaptığı gerekçesiyle Samanyolu televizyonu sorumlu müdürü hakkında dava açıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim çalışmaları sırasında bir mitingde yaptığı konuşmasını çarpıtarak haber yaptığı iddiasıyla Samanyolu televizyonu sorumlu müdürü Abdullah Bağ hakkında, "hakaret", "iftira" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından 2 yıl 10 aydan 11 yıl 2 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMASINI TAMAMLADI

Başbakan Erdoğan'ın müşteki sıfatıyla yaptığı şikayetle ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmasını tamamladı.

Cumhuriyet Savcısı Sıddık İlgar tarafından hazırlanan iddianamede, Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Mart'ta yapılacak seçim kampanyası kapsamında, 4 Mart'ta Niğde'de yapılan açık hava toplantısında halka seslendiği anlatıldı.

MİTİNGDEKİ KONUŞMADA HANGİ NOKTALAR YER ALIYOR?

Başbakan Erdoğan'ın bu mitingdeki konuşmasında, son günlerdeki ülke meselelerine değindiği, devlet içinde örgütlenen hukuk dışı bir yapıdan da bahsettiği belirtilen iddianamede, "Bu yapının hükümeti devirmeye çalıştığını, bu yapıya mensup olan ve kamuoyunda 'ablalar' olarak bilinen kadınların kapı kapı dolaşarak AK Parti'ye oy verilmemesi, başka partilere oy verilmesi yönünde çalışma yaptıklarını" dile getirdiği aktarıldı.

"EVLERİNİZE GELİRLERSE, AK PARTİ'NİN İCRAATLARINI ANLATARAK TERSLEYİP GÖNDERİN"

İddianamede, Başbakan Erdoğan'ın miting meydanında halka, "Eğer evlerinize bu amaçla gelen bayanlar olursa, onlara buraya hangi yüzle geldiklerini, başörtüsünü furuat olarak nitelendiren o malum zattan (Gülen cemaati lideri Fetullah Gülen) dolayı mı buraya geldiniz? Sizleri buraya o mu gönderdi? şeklinde sorular sorarak, onlara AK Parti'nin yaptığı icraatları anlatarak, tersleyip gönderin" ifadeleriyle telkinde bulunmayı amaçladığı kaydedildi.

Başbakan Erdoğan'ın ve AK Parti'nin, "dershaneler konusunda, 17 Aralık operasyonları ve yerel seçimler nedeniyle husumetli olduğu, liderliğini Fetullah Gülen'in yaptığı cemaate ait bir televizyon kanalı olarak bilinen Samanyolu Televizyonu'nun ana haber bülteninde", bu mitingdeki konuşmanın çarpıtılarak sunulduğu ifade edildi.

"BAŞBAKANIN KONUŞMASI ÇARPITARAK HABER YAPTILAR"

İddianamede, sunucunun haberi, "Başbakan Erdoğan'ın hizmet hareketine gönül vermiş samimi insanlar derken, aslında samimi olmadığı Niğde'de ortaya çıktı. Başbakanın hizmet camiasına ithamlarda bulunduğu mitingi sırasında, bir Anadolu kadını sözlerine itiraz etti. Başbakan, aslında hizmete gönül vermiş milyonlara nasıl tahammülsüz olduğunu, vatandaşa 'sen ne yüzle buraya geldin' diyerek gösterdi" şeklinde sunduğu aktarıldı.

Şüphelinin sorumlu olduğu Samanyolu televizyonunun, Başbakan'ın konuşmasını, sanki miting alanında bulunan ve "Gülen cemaati" ile ilgili sözlerine o sırada tepki gösteren bir kadına hitap ederek, azarlayıp, terslediği şeklinde çarpıtarak haber yaptığı anlatılan iddianamede, şu ifadelere yer verildi:

"Şüphelinin, müşteki Başbakan Erdoğan'ın konuşmalarını montajlayarak anlam bütünlüğünü bozup, konuşmayı kendi amacından ve bağlamından çıkartarak, hukuka aykırı yöntemlerle mitinge gelen ve Gülen cemaatine sempati duyan bir Anadolu kadınına, kendisine ve konumuna yakışmayan bir üslupla hakarette bulunduğunu, cemaate sempati duyan saf ve temiz insanlara bile kin ve husumet beslediğini, bu benzeri konuşmalarında cemaatin tabanıyla tavanını ayırdığını ve hepsini bir tutmadığını söylemesine rağmen, gerçekte bütün cemaat mensuplarından nefret ettiğini belirterek, Başbakan'ın ve mensup olduğu partinin aleyhine kamuoyunda olumsuz bir şekilde toplumsal algı oluşturmaya çalıştığı anlaşılmıştır."

"ERDOĞAN'IN ONUR VE SAYGINLIĞINA HAKARETTE BULUNULDU"

Şüphelinin bu yaptığı "çarpıtma haberle" Başbakan Erdoğan'ın onur, şeref ve saygınlığına hakarette bulunduğu belirtilen iddianamede, yine şüphelinin bu haber yoluyla Erdoğan'ın miting meydanında bulunan bir kadına hakarette bulunduğuna dair hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılmasını ya da manevi tazminat davası açılmasını sağlamak için, ihbar niteliğinde, gerçeğe aykırı ve çarpıtma haber yapmak suretiyle "basın yayın yoluyla iftirada bulunduğu" aktarıldı.

"BASIN YAYIN YOLUYLA HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK" SUÇU

İddianamede, şüphelinin ayrıca bu eylemi ile 17 Aralık operasyonu ve seçim sürecindeki gerginlikler nedeniyle sinirleri gerilen ve haberi seyreden insanların, konuşmayı yapan Başbakan Erdoğan'a ve mensup olduğu AK Parti'ye yönelik kin ve düşmanlık beslemesine yol açarak alenen tahrikte bulunmak suretiyle "Basın yayın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu işlediği ifade edildi.

İddianame, gönderildiği 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Bağ'ın 2 yıl 10 aydan 11 yıl 2 aya kadar hapis cezasıyla istemiyle yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Abdullah Bağ Ak Parti Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500

Yorumlar (20)

AKLIN YOLU:

Tayyip amca hakaret,iftira,halkı kin ve düşmanlığa tahrik, suçundan önce senin yargılanman gerek bence..!

52
17
yanıtYanıtla
MELTEM:

Birde haber a. muduru olarak calisan defne samyeli ye dava acsaniz

42
11
yanıtYanıtla
ACINACAK HALDEYIZ:

AK PARTININ ICRAATLARI:1-10 YILDA ON KAT ARTAN ICRA DOSYALARI 2-PATATES TARIHINDE KG I 2 TL OLDU DUSMUYORDA 3-SEBZE MEYVE NIN TADI KALMADI 4-VEKIL EMEKLISINE YUZDE KIRK İŞÇİ MEMUR EMEKLISINE YUZDE BEŞ DUNYANIN EN PAHALI BENZINI 6-GELIR VERGISI TOPLAMADA AB ULKELERI ICINDE SANIRIM SONLARDA BELKIDE SONUNCU 7-COK ESKIYI BILMIYORUM AMA ULKE TARIHINDE HAKKINDA SES KAYITLARI CIKAN VE YALAN YADA MONTAJ OLDUGU HALKA KANITLANMAYA BILE GEREK DUYULMAYAN BIR BASBAKAN VE OĞLU KONUSMALARI 8-GUNEYDOGUDA CATISMA OLURDU AMA DAGDA OLURDU ESKIYA ARTIK SOKAKTA CADDEDE 9-HALA NASIL OLDU NEDIR BILINMEYEN YEDIYUZMILYARLIK BIR SAAT

19
15
yanıtYanıtla
T.C ER:

TAYYİP SULTANIN İŞİNE GELMEYEN HABERLERİ VERDİKLERİ İÇİN PADİŞAHIN HERKESTEN SAKLADIĞI HABERLERİ VERDİĞİ İÇİN MÜDÜRÜ HARCAYACAKLAR....EY TAYYİP SULTAN SENİN EMRİNDEKİ KANALLAR ÇOKMU DOĞRU HABERLER VERİYOR......BUNLARİ HALK KİME ŞİKAYET EDECEK.....

16
16
yanıtYanıtla
gayserili:

Yalan haber cezasiz kaldigi icin basimiz dertten kurtulmuyor. Adalet dogrudan yanadir. Umarim en agir sekilde cezalandirilir.

10
16
yanıtYanıtla
izzet:

iyi guzelde senin konusmalarina bakarsak söyle'''' Bize oy vermezseniz belediyenize hizmet getirmeyiz,bize oy verenler bizde ,digerleri vatan haini.bizler ve onlar diyerek ulkeyi iki bölende sensin be Tayyip

17
8
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

ZAMANINDA TELEVİZYONUMUN OLMAZSA OLMAZ KANALLARINDAN STV SHABER MEHTAP DÜNYA VS... BU KANALLARIN HEPSİNİ SİLDİMMMMMM, NEDENİ İSE ÇOK AÇIK. BİR ZAMANLAR AKP YE HATTA POLİSE LAF SÖYLETTİRMEYENLER ŞİMDİ İŞLERİNE GELMEDİĞİ İÇİN BİR ANDA TERÖRİSTLİK YAPMAYA BAŞLADI. BU İŞİN ADI DİN ADI ALTINDA MÜNAFIKLIKTIR VESSELAM.

11
13
yanıtYanıtla
türkiyede medya:

yüzde 90 siyonistlerin elindedir... 2002 de AKP`yide bu medya basa getirdi... son zamanlarda onlarin yolundan yürümeyen RTE`yi alassagi yapmak icin ellerinden geleni yapiyorlar ve eger indiremezlerse yakinda bir suikast`da yapabilirler... DIKKATINIZE SUNULUR !

7
15
yanıtYanıtla
alo:

ya bu televizyon kanalı ulusal kanalıda halk tv yi de geçti.menfaatiniz vardıda yok oldu,o yüzden mi bu kızgınlığınız.

4
4
yanıtYanıtla
alooaloo@gmail.com:

cemaat suçlu da siz çok mu temizsiniz?peki siz neden dün kolkola olduğunuz adamları bugün düşman ilan ettiniz? ben söylim : iddialarınızın yarısı palavra yarısı doğru. evet cemaat devlet içinde önemli yapılanma içindeydi yıllardır. ama ona ön veren güç veren de ak parti idi. hem madem bunlar hainlik yaptı diyorsunuz ONLARIN HAİN OLDUĞUNU İLAN ETMEK İÇİN İLLA BAKANLARINIZ KİRLİ ÇAMAŞIRLARIMI ORTAYA ÇIKMALIYDI?DELİKANLI OLUN BİRAZ DELİKANLI.GÜCÜN ARKASINA SIĞINIP BOŞ PEHLİVANLIK YAPMAYIN.

yanıt0
yanıt0
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title