Haberler

'Sakıp Ağa' Ölümünün 6. Yılında Anıldı

Merhum İşadamı Sakıp Sabancı, Ölümünün Altıncı Yılında Mezarı Başında Anıldı.

Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki Sabancı Aile Kabristanı'nda düzenlenen törende mevlit ve dualar okundu. Törene Sabancı ailesinden eşi Türkan Sabancı'nın yanısıra yeğenleri Güler Sabancı, Suzan Sabancı Dinçer, kızları Sevil ve Dilek Sabancı, aile yakınları, iş dünyasından dostları katıldı. Törende ayrıca Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi öğrencileri ve Türkan Sabancı Görme Engililer İlköğretim okulu öğrencileri de yeraldı.

Sabancı Holdin CEO'su Ahmet Dördüncü, Sakıp Sabancı'nın mezarının başında bir konuşma yaptı.

Dördüncü, "Rahmetli Sakıp bey, Sabancı topluluğuna 38 yıl liderlik ederek onu Türk ekonomisinin önemli bir yapı taşı haline getirmesinin yanı sıra Türk halkının kültür sanat ve sosyal hayatının gelişimi için de hayatı boyunca çabaladı. Onsuz geçen altı yılda ne mutludur ki, onun vizyonunu Sabancı topluluğu olarak geleceğe taşımak için var gücümüzle çalıştık. Onun bize bıraktığı değerleri ve vizyonu sabancı topluluğu çalışanları geleceğe taşımaya devam edecek. Kendisini saygıyla ve rahmetle anıyoruz" dedi.

"HEPİMİZ VADEMİZ DOLDUĞUNDA GİDECEĞİZ"

Sakıp Sabancı'nın kızı Dilek Sabancı, "Hemizin gideceği yer orası. Allah hepimizi cennetine gitmeyi sonunda nasip eylesin. Hepimiz vademiz dolduğunda gideceğiz. Bu dünya fani ölüm de ani demişler. Hakikaten öyle insanı ne zaman yakalacağı bilinmiyor. Önemli olan iyi bir insan olabilmek, paylaşabilmek. İyi bir insandı dedirtebilmek. Topluma ve ülkesine verimli olabilmek. Bütün bunlar rahmetli babam da vardı. İşte bize de hepimize geçti. Biz de elimizden geleni yapıyoruz. Verimlik, paylaşım açısından" dedi.

Bir gazetecinin "Türkiye'nin bugün öyle kişiliklere ihtiyacı var mı sorusuna?" Dilek Sabancı, "Sadece Türkiye'nin değil bence dünyanın ihtiyacı var. Dünyanın bir çok Sakıp Sabancılara, Atatürklere ihtiyacı var. üretebilen, hem paylaşabilen, hem maneviyatı kuvvetli insanlara ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

Törene katılanlar duaların ardından ellerindeki karanfilleri mezarın üzerine bıraktılar.

Serpil KIRKESER-Kamera: Ozan URAL / İSTANBUL DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title