Haberler

Sakarya'da su tarifelerine yüzde 20 indirim kararı

Güncelleme:

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi, su tarifelerine yüzde 20 indirim kararını oy birliğiyle kabul etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Alemdar, maliyetlerin düşürülmesi için çalışmalar yapıldığını ve projelerin belediyenin öz kaynaklarıyla hayata geçirileceğini belirtti.

Sakarya'da su tarifelerine yüzde 20 indirim kararı, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edilerek yürürlüğe girdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, meclisin mayıs ayı olağan toplantısı Yusuf Alemdar başkanlığında gerçekleştirildi.

Alemdar'ın kısa süre önce müjdesini verdiği su tarifelerine yüzde 20 indirim kararı, meclis toplantısında oy birliğiyle kabul edilerek yürürlüğe konuldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alemdar, hizmet ve proje maliyetlerinin daha da düşürülmesi için çalışma yaptıklarını, gelecek süreçte birçok projenin ihalesiz ve belediyenin öz kaynaklarıyla hayata geçirileceğini bildirdi.

Bu politika sonucunda düşen maliyetlerin vatandaşa yine indirim olarak yansıyacağına işaret eden Alemdar, şunları kaydetti:

"ADASU HES, su üretiminde kullandığımız enerjinin yüzde 25'ini üretmek üzere devreye alındı. Sonrasında Akçay Barajı 40 milyon metreküp su ihtiyacını karşılaması için hayata geçirildi. Üzerine yapılan HES'ler aynı zamanda enerji üretimi de sağlayan kaynak. Karaman'da kurulan GES ile de şehrin yenilenebilir enerji kaynaklarına bir yenisi daha eklendi. Tüm bu tesislerin toplam gelirine ve enerji üretimine bakıldığında maliyet artışının enerjiden kaynaklanmadığı açıkça görülmektedir. Önümüzdeki günlerde yapacağımız çalışmalarımızla elimizdeki imkanları doğru kullanarak maliyetlerimizi daha da düşüreceğimize inanıyoruz."

Alemdar, SASKİ'nin ihalesiz iş yapabilecek düzeyde güçlü bir kurum olduğuna değinerek, "Bundan sonraki süreçte elimizdeki imkanlarla, makinelerimizle işlerimizi kendimiz yapacağız. Önümüzdeki günlerde belediye genelinde maliyetlerimizi daha da düşüreceğiz ve vatandaşlarımıza kaliteli hizmeti daha uyguna sunacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Sakarya Politika Ekonomi Güncel Haberler

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

YKS'de görülmemiş olay! 1 saat okulun önünde bekleyen genç, sınava geç kaldı

YKS'de görülmemiş olay! 1 saat okulun önünde bekleyen genç, sınava geç kaldı

Kongreyi terk eden Aziz Yıldırım'dan çok konuşulacak iddia: Ali Bey, 'Gerekirse kavga edelim' dedi

Kongreyi terk eden Aziz Yıldırım'dan çok konuşulacak iddia: Ali Bey, 'Gerekirse kavga edelim' dedi

Belediye başkanına 'Kim bu Candaroğlu?' diye soruldu, iş insanı 'Benim' diyerek meclisi bastı

Belediye başkanına "Kim bu Candaroğlu?" diye soruldu, iş insanı "Benim" diyerek meclisi bastı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title