Haberler

Sakal-ı Şerif Balıkesir'de Ziyarete Açıldı

Balıkesir’de Kadir Gecesi’nde tarihi Zağnos Paşa Camii’nde yer bulamayan vatandaşlar sokaklara taşarken, Teravih sonrası ziyarete açılan Sakal-ı Şerif büyük ilgi gördü.

Balıkesir'de Kadir Gecesi'nde tarihi Zağnos Paşa Camii'nde yer bulamayan vatandaşlar sokaklara taşarken, Teravih sonrası ziyarete açılan Sakal-ı Şerif büyük ilgi gördü.

Balıkesir İl Müftülüğü mübarek Kadir Gecesi nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi. Akşam namazı sonrasında tarihi Zağnos Paşa Camii'nde Mevlid-i Şerif okutuldu. Saatler öncesinden dolan caminin avlusunda yer bulamayan vatandaşlar caddede namaz kıldı. Teravih namazının ardından ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'i görebilmek için uzun kuyruklar oluşturdular.

Balıkesir İl Müftüsü Turgut Açari yaptığı açıklamada, "Bu gece Mübarek Ramazan aynın sonlarına doğru yaklaştığımız ve 27. gecesini idrak ettiğimiz kutlu bir gece, Kadir Gecesi'ne kavuştuk. Bu gece vesile ile ilimizde bir çok etkinlik düzenlendi, mukabelelere ilaveten 6 camide Sakal-ı Şerif ziyareti 10 camimizde sabaha kadar açık tutup, vatandaşımızın doyasıya ibadetine imkan sağlayacağız. Ayrıca vaaz ve nasihatlerle başlayan bu geceyi kutlama programlarımız halkımızın evlerine döndüğünde seccadelerinin üzerinde hüzünlü ve göz yaşları ile yapacağı ibadetler devam edecek. Gecenin hayırlı mübarek olmasını, hayırlara vesile olmasını ülkemiz için bütün İslam alemi için güzelliklere vesile olmasını Mevla'dan niyaz ediyorum, herkesi Kandilini kutluyorum" dedi.

Namaz sonrası cami çevresinde vatandaşlara lokma, tatlı ve şerbet ikramında bulunuldu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kadir Gecesi Balıkesir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title