Haberler

Sağlıklı Kentlerin Bir Sonraki Buluşması Trabzon'da

Sağlıklı Kentler Birliği'nin Eskişehir buluşması sonuç bildirgelerinin sunumu ile sona erdi.

BİRLİĞİN BİR SONRAKİ BULUŞMASI MAYIS 2012'DE TRABZON'DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK.

Sağlıklı Kentler Birliği tarafından 22-24 Eylül tarihlerinde Eskişehir Tepebaşı Anemon Otel'de düzenlenen 7. yıl konferansı, sonuç bildirgelerinin sunumu ile sona erdi. Sağlıklı Kentler Birliği'nin Eskişehir buluşmasında; kent sağlığı ve şehir planlamasından kadınlar için sağlıklı kentlere, sağlık hizmetlerinde yerelleşmeden kent konseylerinin kent yaşamına etkisine kadar çok sayıdaki konu mercek altına alındı.

Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı da olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin, Çin seyahati nedeniyle katılamadığı konferansta, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Altın temsil etti. Sağlıklı kent hedefine giden yolda sunulacak hizmetlerde izlenecek yol haritasının yöntemleri üzerinde fikir alışverişine sahne olan Sağlıklı Kentler Birliği'nin bir sonraki toplantısı, Mayıs 2012'de Trabzon'da gerçekleştirilecek.

Sağlıklı Kentler Birliği'nin Eskişehir buluşmasının son günündeki oturumların ilkinde, 'sağlıklı kentsel çevrelerin yaratılması' konusu ele alındı. Sağlıklı Kentler Birliği Danışma Kurulu Üyesi Handan Türkoğlu'nun moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde; İstanbul Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nden Edip Dinçer ve Doç. Dr. Özlem Özçevik, kentli olarak kent sağlığı ve şehir planlaması üzerine sunum yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Muzaffer Saraç, 'ulaşım ve erişebilirlik' başlığı altındaki sunumunda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin engellilere yönelik uyguladığı kent içi ulaşım hizmetlerinden söz etti.

Muğla Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden Gökçen Kasapoğlu ise Sağlıklı Kentler Birliği'nin bu yıl, sağlıklı şehir planlaması kategorisinde ödüle layık gördüğü 'Muğla için Bisiklet Yolu Projesi'nin detaylarına ilişkin bilgi verdi. Muğla'daki motorlu araç kullanım oranının yüksekliğinden söz eden Kasapoğlu, projenin araç kullanımından kaynaklanan hava kirliliğini önlemeyi amaçladığını vurguladı.

Panelin bir diğer konuşmacısı, Dokuz Eylül Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nden Gözde Ekşioğlu Çetintahra ise 'kentlerde yaşam kalitesini artırmak için mevcut mekansal ve sosyal durumun sağlıklaştırılması' başlığı altındaki sunumunda İzmir Karşıya'daki uygulamalardan söz etti.

Sağlığın sosyal belirleyicileri

Etkinlik kapsamında düzenlenen 'Sağlığın Sosyal Belirleyicileri' konu panelde konuşan Londra Üniversitesi Akademisi Araştırma Görevlisi Dr. Michael Grady, sağlık alanındaki eşitsizlikler üzerine Londra Üniversitesi'nin gerçekleştirdiği çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Nesiller arası süreklilik arz eden sağlık sorunlarının geliştirilecek stratejilerle önüne geçilebileceğine değinen Grady, sağlıktaki hizmet eşitsizliklerinin sosyo-ekonomik nedenlerden kaynaklandığını söyledi. Yaşam kalitesi ile sağlık hizmetlerinden yararlanma oranı arasında doğrudan bir ilişki bulunduğunu vurgulayan Grady, bu bağlamda, toplum katmanları arasındaki sosyo-ekonomik eşitsizliklerin önüne geçilmesinin önemine dikkat çekti.

Nilüfer Belediyesi Sağlıklı Şehirler Proje Koordinatörü Evrim Ekiz Gözler ise Türkiye'de illerin sağlıklı kent göstergeleri açısından karşılaştırılmasına ilişkin gerçekleştirilen bilimsel çalışmalardan söz etti.

Dokuz Eylül Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Hayat Zengin de sunumunda, yoksulluk alanlarının yaşam kalitesi göstergeleri açısından ulaştığı konumu, Kayseri örneğinden yola çıkarak dinleyicilerle paylaştı.

Panelin son konuşmacısı Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hatice Yeşildal ise Tepebaşı Belediyesi Beldeevleri'nde yürütülen kadın sağlığı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kongrenin son gününde gerçekleştirilen panellerin ardından, etkinlik için bir araya gelen konuklara, şehir turu kapsamında; Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne ait 'Cam Müzesi', 'Sazova Parkı', 'Haller Gençlik Merkezi', 'Kent Park' ziyaretleri ile 'Porsuk Nehri'nde boz gezisi etkinliği düzenlendi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

ABD'li ünlü şarkıcı Puff Diddy'den sevgilisine şiddet! Otel koridorunda tekme tokat dövdü

ABD'li ünlü şarkıcı Puff Diddy'den sevgilisine şiddet! Otel koridorunda tekme tokat dövdü

Bakmadan Geçme

19 Mayıs Mesajları ve Sözleri! İşte En Güzel 19 Mayıs Şiirleri 19 Mayıs 1919'da ne oldu, 19 Mayıs anlamı ne? 19 Mayıs İZMİR yol koşusu ne zaman nerede yapılacak, şartları ne, yol kaç km (MARATON İZMİR)? 19 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? Fury Usyk maçı nasıl izlenir? Tyson Fury Usyk maçı Türkiye yayını var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! #128167 Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki #9917 #128250 CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Mayıs günün maçları nereden izlenir? #9917 #128250 Son Kale Hacıbey filmi oyuncuları kim? Son Kale Hacıbey filmi konusu ne? Son Kale Hacıbey ne zaman, nerede çekildi? #128250 Kırımlı filmi oyuncuları kim? Kırımlı filmi konusu ne? Kırımlı ne zaman, nerede çekildi? #128250 Allah Yazdıysa Bozsun filmi oyuncuları kim? Allah Yazdıysa Bozsun filmi konusu ne? Allah Yazdıysa Bozsun ne zaman, nerede çekildi? #128250 Dominik Cumhuriyeti bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Güney Kore bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? Bulgaristan bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Dallas Mavericks OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! #127936
Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title