Haberler

Sağlık-Sen'den Ttb Hakkında Suç Duyurusu

Sağlık-Sen, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Afrin bölgesinde terör örgütlerine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı için "Savaş bir halk sorunudur" diyen Türk Tabipler Birliği (TTB) hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sağlık-Sen, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Afrin bölgesinde terör örgütlerine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı için "Savaş bir halk sorunudur" diyen Türk Tabipler Birliği (TTB) hakkında suç duyurusunda bulundu.

TSK tarafından hudutlarda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak amacıyla Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristlere yönelik başlatılan harekata ilişkin "Savaş bir halk sorunudur" diyen TTB hakkında suç duyurusunda bulunan Sağlık-Sen üyeleri, Ankara Adliyesi önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Türkiye'nin her kritik aşamasında bazı sözde meslek örgütlerinin terör dili kullanarak terör savunuculuğu yaptığını söyledi. Bu örgütlerden birinin de TTB olduğunu ifade eden Memiş, "Milli konularda milletimizin ve temsil ettiği hekimlerin yanında duruş sergileyemeyen Türk Tabipler Birliği, yaptığı açıklamayla terörle mücadeleyi savaş olarak nitelemiş ve bu mücadelenin hemen sona erdirilmesi çağrısında bulunmuştur. Sağlık-Sen olarak söz konusu açıklamayı şiddetle ve lanetle kınıyor, terör ve terör örgütlerini destekleyici bu açıklamadan dolayı cumhuriyet savcılarımızı göreve çağırıyoruz" diye konuştu.

"Bir halk sağlığı sorunu varsa o da Türk Tabipler Birliğidir"

İsminin başında "Türk" olan TTB'nin yaptığı açıklamayla terörle mücadeleyi bir savaş ve halk sağlığı sorunu olarak görüp, hemen sona ermesini istediğini aktaran Memiş, "Bu ülkenin bir halk sağlığı sorunu varsa o da Türk Tabipler Birliğidir. İsminin başında Türk olan bu örgüt ne yazık ki terör örgütlerinin savunuculuğunu yapmakta, teröristlerin yaşama hakkını savunmaktadır. Bu örgüte tavsiyemiz, ilgili makamlara da çağrımız; Tabipler Birliğinin ismindeki Türk ifadesinin çıkarılmasıdır" ifadelerini kullandı.

Memiş, TTB'nin temsilcisi olduğunu iddia ettiği hekim camiasıyla hiçbir ortak yanı olmadığını belirterek, terörle mücadelede ülkesinin çıkarlarını savunmayan, milletinin yanında olmayan doktorların görüşler ve düşüncelerinin aksine terör diliyle konuşarak teröre hizmet eden bu örgütün derhal kapatılması gerektiğini kaydetti. Terör dili kullanarak teröre hizmet eden TTB'ye en güzel cevabı bu meslek örgütünün şubelerinin verdiğini söyleyen Memiş, "Türk Tabipler Birliğinin açıkladığı görüşe katılmayan illerdeki temsilcileri, terörle mücadelede hükümetimizin yanında olduklarını, bütün hekimlerin ülkemizin birlik ve beraberliği için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu açıklamışlardır. Bu ülkede yaşayıp, başkalarının borazanı olmayı gelenekselleştirenler ya bu huylarından vazgeçsin ya da kimin adına çalıştıklarını, kimden yana olduklarını açıklasın" dedi.

Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak daima milletin ve milletin seçtiklerinin yanında olduklarını söyleyen Memiş, her türlü darbe girişimini, terör eylemlerini ve teröristleri lanetleyip kınadıklarını ifade etti. Memiş ile Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, basın açıklamasının ardından suç duyurusu dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türk Tabipler Birliği Metin Memiş Afrin TSK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title