Haberler

Sağlık Öğrencilerine Özel Sektörde Staj İmkânı

Uludağ Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri, özel sektörde faaliyet gösteren sağlık kuruluşlarında staj yaparak, mezun olmadan önce mesleğe hazır hale gelecek.

Uludağ Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri, özel sektörde faaliyet gösteren sağlık kuruluşlarında staj yaparak, mezun olmadan önce mesleğe hazır hale gelecek.

UÜ Sağlık Hizmetleri MYO, Bursa BURTOM Sağlık Grubu ve VM Medicalpark ile imzaladığı protokol ile Tıbbi Görüntüleme Programı'nda eğitim gören öğrencilerine tecrübe kazandırmayı hedefliyor. Yıllık toplam 550 saati bulması planlanan staj programını başarı ile tamamlayan öğrenciler sektörde büyük ilgi görüyor. MYO binasında gerçekleştirilen protokol imza törenine Okul Müdürü Prof. Dr. Ufuk Şekir, BURTOM Sağlık Grubu Kurumsal Satış ve Pazarlama Koordinatörü Turhan Şentürk, VM Medicalpark Hastanesi Radyoloji Baş Teknisyeni Ali Aydemir, müdür yardımcıları ve personel katıldı.

Tören öncesinde konuşma yapan Müdür Prof. Dr. Ufuk Şekir, öğrencilerin bazı derslerde uygulama görmelerinin büyük önem taşıdığını söyledi. Tıp Fakültesi bünyesinde büyük oranda bu ihtiyacı karşıladıklarını kaydeden Prof. Dr. Ufuk Şekir, "Ancak son dönemde kontenjan sayımızın artışından dolayı hastanemiz de bu ihtiyaca cevap verememeye başladı. Tıbbi görüntüleme programı için bugün firmalarımızla bir protokol imzalayacağız. Öğrencilerimiz hem iş yeri eğitimlerindeki uygulamalarını hem de diğer derslerdeki uygulamalarını buralarda yapacaklar. Yüksekokulumuz Tıbbi Görüntüleme Programı'ndaki öğretim görevlilerimiz, öğrencilerimizin tatbikat meselesini çözebilmek için bazı firmalarla irtibata geçti. BURTOM Sağlık Grubu ve VM Medicalpark Hastanesi bizlere olumlu dönüş yaptılar. Yaptığımız protokol sayesinde tıp fakültesindeki staj yoğunluğunu azaltmış olacağız. Ayrıca öğrencilerimize de özel sektörde tıbbi görüntüleme üzerine kaliteli bir staj programı imkanı sunacağız. Bu sayede öğrencilerimiz kendi alanlarındaki farklı görüntüleme cihazlarını tanıma ve kullanma imkanı bulacaklar. Protokole göre 1. ve 2. sınıf öğrencilerimiz yıllık toplam 550 saat staj görebilecekler" diye konuştu.

Prof. Dr. Ufuk Şekir öğrencilerin staj sırasında uygulama yapma imkanına da sahip olacağına dikkati çekerek, "Firmaların da bizim öğrencilerimizi görme ve tanıma imkanı olacak. Stajı başarılı geçen öğrencilerimizin de bu firmalarda kalıcı olarak çalışma fırsatları oluşturulacak. Böylelikle Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Ulcay hocamızla birlikte üniversitemizin kendisine hedef olarak belirlediği 3. Nesil Üniversite sloganının altında yapan üniversite-özel sektör işbirliği anlayışını da bu protokol ile yakalama imkanı elde edeceğiz. Özel sektörde çalışmak isteyen öğrencilerimiz gösterecekleri başarı ile işlerini seçme fırsatı bulacaklar" diye konuştu.

VM Medicalpark Hastanesi Radyoloji Baş Teknisyeni Ali Aydemir de protokolün üniversiteye, öğrencilere ve firmalara hayırlı olması temennisinde bulundu. Kendisinin de Uludağ Üniversitesi'nden mezun olduğunu açıklayan Aydemir, üniversite ile iş birliği yapmaktan dolayı kurum olarak memnuniyet duyduklarını dile getirdi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Uludağ Üniversitesi Ali Aydemir Politika Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title