Haberler

Saffet Emre Tonguç, Yeni Kitabı Ayrıcalıklı Rotalar

Güncelleme:

Saffet Emre Tonguç, yeni kitabı 'Ayrıcalıklı Rotalar Türkiye' ile 7 bölgeden seçtiği birbirinden özel seyahat noktalarını, bilinmeyen detaylarıyla birlikte okuyucularla paylaşıyor.

Bugüne kadar 'en sevdiğim şehir' diyerek nitelendirdiği İstanbul'un yanı sıra gezi ve seyahat hakkında 16 kitap kaleme alan Saffet Emre Tonguç, bu kez rotasını Türkiye'nin farklı bölgelerine çeviriyor. Tonguç'un Türkiye'nin 7 bölgesinden en özel varış noktalarını aktardığı yeni kitabı 'Ayrıcalıklı Rotalar Türkiye' Hürriyet Kitap etiketiyle okuyucuyla buluşuyor.

32 yıllık profesyonel kariyeri boyunca 134 ülke, 1500'e yakın şehir gören Saffet Emre Tonguç yeni kitabında; vizyonu ve deneyimleriyle kaleme aldığı Türkiye'nin ayrıcalıklı rotalarını kendine has üslubu ile yorumluyor. Kendisini ' Türkiye aşığı' olarak tanımlayan Saffet Emre Tonguç, 'Ayrıcalıklı Rotalar' hakkında, "Türkiye öyle ayrıcalıklı bir ülke ki bunu başkalarına anlatabilmenin yolu, ortak hazinemizin farkına varmaktan ve kıymetini bilmekten geçiyor. Yetişen her çocuğun bu farkındalığı kazanması gerek. 16. kitabımı hazırlarken beni en çok heyecanlandıran şey bu oldu. Ben bir Türkiye âşığıyım ve aşkımı herkes duysun, bilsin, anlasın diye yazdıklarıma bir yenisini ekledim. İstanbul aşkımı bugüne kadar 10 farklı kitapla anlattığımdan, bu kitapta aşık olduğum 7 tepeli kent yok; onun yerine 7 bölgeden seçtiğim birbirinden ayrıcalıklı rotalar var" diyor.

Ayrıcalıklı Rotalar Türkiye; Anadolu'nun kilidi olarak yorumlanan Afyon'dan, saklı miras Amasra'ya, Baksı Müzesi'yle keşfedilmeyi bekleyen Bayburt'tan insanlık tarihini mistik bir yolculuğa davet eden Şanlıurfa'ya kadar pek çok ili hem tarihi hem doğal güzellikleri ve lezzetleriyle tanıtıyor. Kars, Kayseri, Kastamonu, Hatay, Mersin, Mardin, Ankara, Balıkesir, Edirne, Van gibi illerin yanı sıra tatil için de tercih edilen Antalya, İzmir gibi şehirler bilinmeyen yönleriyle okuyucuya aktarılıyor ve bir de mavi yolculuk rotası veriliyor.

Tonguç kitabında Türkiye içindeki ayrıcalıklı rotalara yoğunlaşmasının sebebini şöyle açıklıyor: "30'dan fazla medeniyete ev sahipliği yapmış bu topraklar. Dünyanın en eski tapınağı Göbeklitepe'den başlayan 12 bin yıllık bir geçmiş var burada. İstanbul ise üç imparatorluğa başkentlik yapmış, iki kıta üzerine kurulmuş ve içinden deniz geçen yegâne kent. 134 ülkeye rağmen favorim hâlâ Türkiye!"

Ayrıcalıklı Rotalar, Türkiye'yi yeniden yaşamanın muhteşem bir rehberi… Ülkemizi bu kitabın rehberliğinde yeniden keşfedeceksiniz.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Saffet Emre Tonguç İstanbul Türkiye Güncel Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Bakmadan Geçme

Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 4 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 4 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Almanya Ukrayna maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Almanya Ukrayna maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Almanya Ukrayna maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Almanya Ukrayna maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title