Haberler

Sabah Programlarından Kadın Vekiller de Şikayetçi

Ulusal Televizyon Kanallarının Sabah Kuşağı Programlarından Kadın Milletvekilleri de Şikayetçi Oldu.

Ulusal televizyon kanallarının sabah kuşağı programlarından kadın milletvekilleri de şikayetçi oldu.

Kadın vekiller, reyting kaygısının bir kenara bırakılarak, programların uzman önerileri doğrultusunda yeniden yapılandırılmasının toplum kalkınmasına katkı sağlayacağını bildirdiler.

AK Parti Ağrı Milletvekili Fatma Salman Kotan, mevcut çok sayıda kadın programının yanlış içerikle sunulduğunu, kadınların da bu nedenle çoğu zaman yanlış yönlendirildiği söyledi.

AK Parti İzmir Milletvekili Fatma Seniha Nükhet Hotar Göksel de kadın programlarının çok daha sınırlı ve daha doğru kurguyla hazırlanması gerektiğini, reyting uğruna kadınların yanlış yönlendirilmesinin kabullenilemez olduğunu söyledi.

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan ise reyting uğruna hazırlanan programların, sadece kadınları değil tüm toplumu etkilediğini, zaman zaman yapılan yayınların aile facialarına adeta davetiye çıkardığını söyledi.

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu da milletvekili olmadan önce kadın programlarından rahatsız bir vatandaş olarak sürekli RTÜK şikayet hattını aradığını, bundan sonra da Meclis çatısı altında bu sorunları dile getirmeye çalışacağını söyledi.

CHP Adana Milletvekili Nevin Gaye Erbatur da bütün televizyon dizilerinin ve programlarının konunun uzmanları olan kişilerin denetiminde yazılması gerektiğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title