Haberler

Sabah Namazında Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Antalya'da bulunan tarihi Murat Paşa Camii'nde, sabah namazından sonra Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu.

Antalya'da bulunan tarihi Murat Paşa Camii'nde, sabah namazından sonra Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu.

Diyarbakır Ulu Camii Başimamı Mehmet Emin Mülayim'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, ilahilerin okunmasıyla devam etti.

Antalya İl Müftüsü Osman Artan, etkinlikte yaptığı konuşmada, Kutlu Doğum Haftası'nın 1989 yılından bu yana Diyanet İşleri Başkanlığınca kutlandığını hatırlattı.

Kutlama programının, Allah Resulü'nün anlatılması, anlaşılması ve anlatılanların da hayata uygulanması bakımından çok önemli olduğunu belirten Artan, şöyle konuştu:

"Böyle hayırlı iş olduğu zaman mutlaka araya fitne sokmak isteyen insanlar çıkıyor. Bir iki gündür basında, 'Bu Kutlu Doğum çalışmalarını FETÖ örgütü çıkardı' gibi böyle şeyler çıktı. Bizi çok üzdü. Çünkü bu tamamen Diyanet İşleri Başkanlığımızın, İlahiyat Fakülteleriyle müştereken Mevlid Kandili'nin de bir alternatifi olmadan, sadece Allah Resulü'nü anlatmak ve yaşamak. Çünkü bugün O'na çok ihtiyacımız var. Mesela bu seneki konumuz 'güven toplumu.' Bugün birbirimize o kadar çok yabancıyız ki Müslümanlar olarak. Sadece devletler değil, toplum olarak yabancıyız ki aynı apartman içerisinde oturan Müslümanların birbirinden haberi yok. Aynı iş yerinde çalışan insanların birbirine karşı güvenleri yok."

Konuşmanın ardından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla okunan hatimlerin duası yapıldı.

Çok sayıda kişinin katıldığı program sonunda Antalya Büyükşehir Belediyesi, cami bahçesinde vatandaşlara çorba ikram ederek gül dağıttı.

Kaynak: AA / Güncel

Osman Artan Diyarbakır Murat Paşa Politika Güncel Haberler

İran destekli Husiler, ABD, İngiltere ve İsrail'e ait 10 gemiyi vurdu

İran destekli Husiler, ABD, İngiltere ve İsrail'e ait 10 gemiyi vurdu

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Bakmadan Geçme

31 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 31 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 31 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 31 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Liseliler dikkat! Devamsızlık 5 gün olursa teşekkür belgesi alınır mı? Lisede devamsızlık 5 gün olunca belge veriliyor mu? 31 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 31 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 31 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Cengiz Özkan neden yok (Sen Türkülerini Söyle)? Özhan Eren kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sen Türkülerini Söyle jürisi Özhan Eren kimdir, hayatı ve biyografisi! Bodrum şehir mi ilçe mi? Bodrum nereye, hangi ile bağlı? Emre Yücelen kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sen Türkülerini Söyle jürisi Emre Yücelen kimdir, hayatı ve biyografisi! İsmail Altunsaray kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sen Türkülerini Söyle jürisi İsmail Altunsaray'ın hayatı ve biyografisi! Aysun Gültekin kimdir? Kaç yaşında, nereli? Aysun Gültekin hayatı ve biyografisi! Öykü Gürman kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sen Türkülerini Söyle jürisi Öykü Gürman'ın hayatı ve biyografisi! Sen Türkülerini Söyle jürileri kim 2024? #129300
Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title