Haberler

Rüşvetten Yargılanan Başkan ve Eski Vekile Beraat

Güncelleme:

Aybastı Belediye Başkanı, bir AK Parti Ordu eski Milletvekili ve bir şirketin 3 yöneticisi, suç duyurusu üzerine açılan rüşvet davasından berat etti.

Ordu'nun Aybastı İlçe Belediye Başkanı Ak Parti'li İzzet Güngoğar, AK Parti Ordu eski Milletvekili Ayhan Yılmaz ile özel bir şirketin 3 yöneticisi, CHP'li 3 milletvekilinin suç duyurusu üzerine 'rüşvet almak ve vermek'ten haklarında açılan davada beraat etti. Aybastılılar Belediye Başkanı İzzet Gündoğar'ın beraat ettiği haberini alınca, davul zurna ile 100'e yakın araç konvoyuyla karşılama yaptı.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ve Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, 2011 yıl Nisan ayında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na 23'üncü Dönem AK Parti Ordu Milletvekili Ayhan Yılmaz ile Ordu'nun Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar'ın da aralarında bulunduğu toplam 5 kişinin rüşvet aldıklarını ileri sürerek şikayetçi oldu.

12 YIL HAPSİ İSTENDİ

CHP'li Milletvekilleri, Aybastı İlçesi Perşembe Yaylası'na TOKİ tarafından yapılacak 254 konutun ihale süreci ile bağlantılı olarak özel bir şirketin yetkilisi Şemsettin Özcan'ın Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar ve 23'üncü dönem AK Parti Ordu Milletvekili Ayhan Yılmaz arasında gerçekleşen para alışverişine ilişkin görüntüleri içerdiği belirtilen 35 dakikalık CD'yi de kanıt olarak verdi. Daha sonra Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Ünye Ağır Ceza Mahkemesi'nde eski Milletvekili Ayhan Yılmaz, Belediye Başkanı İzzet Gündoğar hakkında rüşvet almaktan, özel şirket yöneticileri Cengiz Özcan, Şemsettin Özcan ve Hakan Alpay hakkında ise rüşvet vermekten 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

HEPSİ BERAAT ETTİ

2 yıl süren ve dün sona eren davada avukatlar yargılanan müvekkillerinin suçsuz olduğunu savunarak beraatlerini istedi. Duruşmada hazır bulunan Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, iddia makamının mütalasına katılmadığını, üzerine atılı suçların hiçbirisini gerçekleştirmediğini söyleyerek beraatini istedi.

Mahkeme sanıklar Ayhan Yılmaz, İzzet Gündoğar, Hakan Alpay, Cengiz Özcan ve Şemsettin Özcan'ın her birine ayrı ayrı üzerlerine yüklenen suçu işlediklerinin sabit olmaması nedeniyle beraatlerine karar verdi. Emanette kayıtlı olan görüntü kayıtlarının ise dosyada delil olarak saklanması yönünden de karar alındı.

BAŞKANA DAVUL ZURNALI KARŞILAMA

Aybastılılar Belediye Başkanı İzzet Gündoğar'ın berat ettiği haberini alınca yaklaşık 100 araçlık konvoyla davul zurnayla Kabataş İlçesi'nde karşılama yaptı. Ünye'den mahkemeden dönen Başkan Gündoğar'ı karşılayan konvoy daha sonra ilçe merkezine hareket etti. Aybastı Belediye binası önünde toplanan kalabalığa seslenen Başkan Gündoğar, kendisini karşılamaya gelenlere teşekkür ederek, "Bizim onurlu ve şerefli şekilde sizlere Aybastı'ya hizmet etmekten başka hiçbir gayemiz olmadı, bundan sonrada olmayacak. Bu kendi menfaatleri için namuslu, onurlu, şerefli insanlara iftira atmaktan kaçınmayan insanlar var. Onları cenabı Allah'a ve sizlere havale ediyorum. Allah onları bildiği gibi yapsın" dedi.

Kendisini karalayanlara hakkını helal etmediğini de söyleyen Başkan Gündoğar, "Yarın bu günden daha iyi olacaktır. Kimseye dargın değilim, kimseye küskün değilim ama üç beş kişiye Aybastı adına, şahsım adına değil Aybastı adına hakkımı helal etmiyorum. Günlerdir televizyonlarda poşet, poşet para dedirten insanlara hakkımı helal etmiyorum. Çünkü biz onu yapmadık. Çok şeyler yaşadık. Namusumuza bile dil uzattılar. Ama hiçbir şey size olan bağlılığımızı, hizmetimizi, engelleyemedi. Çünkü arkamızda sizler varsınız. Allah sizlerin sevgisinden bizleri mahrum etmesin" diye konuştu. - Ordu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title