Haberler

Rus medyasından sonra Rus seyahat acenteleri de Trakya'da

Rusya'nın en büyük tur operatörü NTK Intourist, gastronomi ve kültüre meraklı Rus turistleri Türkiye'ye getirmek için harekete geçti.

Rusya'nın en büyük tur operatörü NTK Intourist, gastronomi ve kültüre meraklı Rus turistleri Türkiye'ye getirmek için harekete geçti. Gastronomi alanında uzman 45 acente Trakya Kalkınma Ajansı'nın davetlisi olarak Kırklareli ve Edirne'yi gezdi.

NTK Intourist'in İstanbul temsilcisi Istantour ve Global Branding London firmaları tarafından hazırlanan, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Rus pazarına farklı bir ürün sunmayı amaçlayan gastronomi ve kültür rotası çalışması ile Rusların rotası Trakya'ya çevrildi. Kırklareli köftesi, oğlak tandır, Boşnak mantısı, Edirne ciğeri, trileçe, soka, manca gibi birçok yöresel lezzete sahip Kırklareli ve Edirne eşsiz mutfağını Rus acentelerinin beğenisine sundu. Programın Kırklareli kısmına katılan Kırklareli Valisi Osman Bilgin Rus turizmcilerle tanışma ve sohbet etme fırsatı buldu. Turizmcileri Kırklareli'de görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Vali Bilgin kente Rus turistlerin daha yoğun bir şekilde gelmesini istediklerini belirtti.

Kırklareli'nin yerel peynirleri, ekmekleri ve bağ ürünleri ile başlayan info gezi, Kırklareli merkezde köfte ve tatlı tadımları ile devam etti. Yayla Mahallesi'nde Atatürk Evi ve Ali Rıza Efendi Konağı'nı gezen Rus acenteler maharetli Kırklarelili hanımların yaptıkları el işleme stantlarını gezdiler ve boncuk atölyesinde boncuk yapımını deneyimlediler.

Öğle yemeğinde Istranca kıvırcık koyunundan yapılmış fırın tandırı ve güveçte kaz etini yiyen acenteler hardaliye içerek Kırklareli'den Edirne'ye hareket ettiler. Edirne'de Selimiye Camii'ni ve çarşısını gezen Rus acenteler ardından badem ezmesi, Kavala kurabiyesi, Edirne lokumu gibi yöresel tatları tattıktan sonra Edirne'den ayrıldılar.

Birbirinden leziz Kırklareli ve Edirne yemekleri ile bezenmiş gezinin ardından Rus acenteler yöresel lezzetlere olan hayranlıklarını gizleyemediler. Istantour'un yetkilisi Kadir Baydur Rus acenteleri temsilen, "Bugünkü info gezimizde Kırklareli ve Edirne sadece tarihi ve kültürel alanda değil aynı zamanda sahip olduğu gastronomik değerler alanında da üstün bir bölge olduğunu gösterdi. Rusya'nın Moskova başta olmak üzere farklı bölgelerinden gelmiş olan 45 acente bölgeye hayran kaldı" dedi.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise, "Bugün Rus acentelerinin gelmesi ile Rusya'nın 7 bin 800 acentesinin satış programına giren bölgemiz Türkiye'nin en önemli gastronomi turizmi bölgelerinden birisi olduğunu ispatladı" dedi.

4 yıllık bir ürün geliştirme sürecinin ardından birçok yerli ve yabancı acentenin satış programına girildiğini belirten Şahin, "Turizmde bizler nitelikli hedef kitlelerin peşinden gittik. Kırsal turizm, eko turizm ve gastronomi turizmi ile ilgili paket turlarımızı oluşturduk. Hedef ülke analizlerimizi yaptık ve bu ülkelere bilinçli bir strateji ile yaklaştık. Bugün bölgemizde ağırladığımız Rusya'nın en büyük tur operatörü Intourist ve ilgili diğer konsept acenteler bu bilinçli süreç yönetiminin neticeleridir" dedi.

Rusya'nın ardından Ukrayna pazarına da göz diken Trakya Kalkınma Ajansı Ukrayna'dan da acente getirmeyi hedefliyor. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Trakya Bölgesi Kırklareli Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Bakmadan Geçme

WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir?
Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title