Haberler

Runtalya Maratonu Koşuldu

Bu Yıl 6'ncısı Düzenlenen 'uluslararası Runtalya Maratonu' Yarışında Tam Maratonda İlk Üç Dereceyi Türk Atletler Elde Etti

BU YIL 6'NCISI DÜZENLENEN 'ULUSLARARASI RUNTALYA MARATONU' YARIŞINDA TAM MARATONDA İLK ÜÇ DERECEYİ TÜRK ATLETLER ELDE ETTİ

İHSAN ŞAL BİRİNCİ, AHMET ARSLAN İKİNCİ, SALİH ÖZTÜRK İSE ÜÇÜNCÜ OLDU

TAM MARATON BAYANLARDA İSE BİRİNCİLİĞİ ALMANYA'DAN BİRGİT LENNARTZ ALIRKEN, İKİNCİ LÜTFİYE KAYA, ÜÇÜNCÜ YİNE ALMANYA'DAN ULRİKE MAYER TANCİC OLDU

Öger Tur tarafından düzenlenen maraton, Antalya Vali Yardımcısı Nazım Balcıoğlu'nun engelliler maratonunun startını vermesiyle başladı. Gecikmeli başlayan yarışların minik adımlar kategorisi, havanın yağışlı olması nedeniyle iptal edildi. Engelliler maratonundan sonra, 42 kilometre maraton ve 21 kilometrelik yarı maratonun startı verildi. 10 kilometrelik halk koşusunun startını ise Öger Tur kurucusu ve eski sahibi Vural Öger verdi. Halk koşusunun startına Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın da katıldı.

Halk koşusundan önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vural Öger, maratona 3 bin 250 kişinin resmi olarak kayıt yaptırdığını, kayıt dışı şekilde yarışa katılanlarla birlikte bu sayının 6 bine ulaştığını söyledi. Maratonun Türkiye ve Antalya'nın imajına önemli katkısı olduğuna dikkati çeken Vural Öger, bugün çok mutlu olduğunu belirtti. Türkiye'de iki büyük maraton olduğuna işaret eden Öger, "Birisi Avrasya Maratonu, şimdi de Öger Runtalya Maratonu. Bu zamana kadar çok başarılı olduk. Bugün 5-6 bin katılımcıya kadar ulaşan bir maraton haline geldi. Bu maratonun uluslararası televizyonlarda yer almasının, gerek Antalya turizmine, gerek ülke turizmine ciddi anlamda katkı sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu.

HEDEF 10 BİN KİŞİ

Antalya ilinin, Öger'in en fazla turist getirdiği bölge olduğuna da değinen Öger, Antalya'nın öneminin farkında olduklarını söyledi. Antalya denince artık akla Runtalya Maratonu'nun geldiğini kaydeden Vural Öger, bir gazetecinin, "Hayalinizdeki hedef katılımcı sayısı nedir" sorusuna ise "Şu anda 6 bin rakamına ulaştık, ama ilerleyen yıllarda organizasyonun güçlendirilmesiyle birlikte bu sayı 10 binlere ulaşacaktır" yanıtını verdi.

Antalya Müzesi önünden start alan yarışmacılar, Atatürk Caddesi, Işıklar, Eski Lara yolu, Fener, Karpuzkaldıran, Lara Beach Sahil Yolu'nu takip ederek Kundu'ya ulaştı. Maraton, Atatürk Stadı'nda sona erdi. Runtalya Maratonu'na 1000'i yabancı olmak üzere toplam 3 bin 250 sporcu kayıt yaptırdı.

ENGELLİLERE PARA ÖDÜLÜ

Her yıl farklı madalya ve kupaların verildiği yarışmada, bu yıl dereceye giren sporculara, özel olarak tasarlanan kupaların yanı sıra, bölgenin seçkin otellerinde tatil de hediye edildi. Maraton, yarı maraton ve 10 kilometre koşularında ilk beş sırayı paylaşan erkek ve kadın sporcular, bir hafta Antalya'da çift kişi tatil yapacak. Yaş gruplarında dereceye giren sporcular kupa ile ödüllendirilirken, engelliler kategorisinde yarışmaya katılan sporcular, madalya ve kupanın yanı sıra, para ödülü kazandı.

Sporcuların ihtiyaçlarını karşılamak için 42 kilometrelik parkur üzerinde kurulan 33 istasyondan 36 bin şişe su, 6 bin şişe sporcu içeceği, 3 ton elma, muz ve portakal dağıtıldı. Maratonda, 10 ambulans, 20 doktor, 200 kişiden oluşan polis ve jandarma ekibi görev yaptı. Yağış nedeniyle maratona katılan sporcular zor anlar da yaşadı. Yarışlar devam ederken, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri, startın verildiği Konyaaltı Caddesi'nde yağış nedeniyle biriken suyu temizledi. Halk koşusu öncesinde bastıran sağanak yağış nedeniyle katılımcılar, Antalya Müzesi'ne sığındı. Yağıştan kaçanlar renkli görüntüler oluşturdu.

DERECEYE GİRENLER

Tam Maraton (Erkekler)

1- İhsan Şal (Türkiye) 2.26.43

2- Ahmet Arslan (Türkiye) 2.38.09

3- Salih Öztürk (Türkiye) 2.38.42

Tam Maraton (Bayanlar)

1- Birgit Lennartz (Almanya) 3.04.00

2- Lütfiye Kaya (Türkiye) 3.09.05

3- Ulrike Mayer Tancic (Almanya) 3.11.35

Yarı Maraton (Erkekler)

1- Murat Ertaş (Türkiye) 1.06.08

2- Dennis Pyka (Almanya) 1.09.53

3- Marc Andre Ocklenbur (Türkiye) 1.10.40

Yarı Maraton (Bayanlar)

1- Olesya Nurgalieva (Rusya) 1.17.12

2- Elena Nurgalieva (Rusya) 1.18.36

3- Angela Sandy (Amerika) 1.21.02

10 Kilometre Koşusu (Bayanlar)

1- Fatih Bilgiç (Türkiye) 33.40

2- Erdinç Ekin (Türkiye) 33.41

3- Moses Too (Türkiye) 33.49

10 Kilometre Koşusu (Bayanlar)

1- Birgül Ceylan (Türkiye) 38.29

2- Olivia Grüner (Almanya) 40.07

3- Canan Mine Koçgil (Türkiye) 43.13

Engelliler Koşusu (Erkekler)

1- Ömer Cantay (Türkiye) 3.14.09

2- Birol Kamar (Türkiye) 3.20.49

Engelliler Koşusu (Bayanlar)

1- Hamide Kurt (Türkiye) 3.43.36

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonun mayıs ayından sonra hızlı bir düşüşe geçmesini bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonun mayıs ayından sonra hızlı bir düşüşe geçmesini bekliyoruz

Fahiş fiyatlar tepki çekmişti! Elazığ'da deprem köy konutları için yapılan iki ihale iptal edildi

Fahiş fiyatlar tepki çekmişti! Elazığ'da deprem köy konutları için yapılan iki ihale iptal edildi

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkat çeken detay: Atamalar akademi eğitim başarı puanı ile yapılacak

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkat çeken detay: Atamalar akademi eğitim başarı puanı ile yapılacak

Bakmadan Geçme

Eşinin kuzeni tarafından öldürülen Kader'in vücudunda 39 bıçak yarası tespit edildi

Eşinin kuzeni tarafından öldürülen Kader'in vücudunda 39 bıçak yarası tespit edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title