Haberler

Roj Tv Yayınlarına Devam Ediyor Mu?

Güncelleme:

Roj TV Genel Müdürü İmdat Yılmaz, Roj TV'nin yayınlarına devam edip etmediğini açıkladı.

Fransız uydu şirketi Eutelsat'nın Roj Tv yayınlarını durdurma kararına rağmen, yayınların devam ettiğini belirten İmdat Yılmaz 'Eutelsat'ın mahkeme kararını gerekçe göstererek, yayınımızı durdurma kararı alması üzücü ve bir o kadar da haksız bir karardır. Çünkü mahkeme süreci henüz bitmedi. Şu anda Avrupa'da ve bir çok ülkede yayın izlenebilmektedir. Sadece Kuzey Irak'da Kürt bölgesi ve bazı Ortadoğu ülkelerinde yayınları seyretmek zorlaştı. Bizim hem Eutelsat hem de ona bağlı Eurobird kuruluşu ile anlaşmamız vardı. Eurobird yayınlarımızı kesmedi. Eurobird ile anlaşmamazın kapsamını genişletmeyi umut ediyoruz' dedi.

İmdat Yılmaz, Eutelsat'ın tüm yan kuruluşlarına Roj Tv yayınlarını durdurma talimatı verdiğini ancak talimatın tam olarak yerine getirilmediğini öne sürerek 'yeni bir Frekans üzerinden yayınlarımıza devam ediyoruz. Şayet Eurobird de yayınlarımızı kesmek isterse o zaman başka imkanlar arayacağız'dedi. Eutelsat şirketinden yapılan basın açıklamasında ise, Kopenhag Şehir Mahkemesinin kararı üzerine Roj TV yayınlarının durdurulmması kararı alındığı ve yan kuruluşlara da yayınların durdurulması talimatı verildiği bildirildi ancak yayınların hangi tarihten itibaren durdurulacağı bildirilmedi.

İmdat yılmaz, 29 satelit kuruluşu olan Eurotelsat'ın ilk anda sadece Türkiye'nin güney doğusu, Kuzey Irak ve Ortadoğu'da yayınları durdurduğunu, Türkiye'nin batı bölgesinde ise yayınların izlenebildiğini öne sürdü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İmdat Yılmaz Türkiye Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title