Haberler

Rize - Cemil Çiçek Sel Bölgesinde

11 Kişinin Cesedi Bulundu

11 KİŞİNİN CESEDİ BULUNDU

Bölgede yürütülen arama çalışmaları sonrasında kayıp olan Serdar ve Sonay Pehlivan çifti ile Ahmet Kopuz'un da cesedi bulundu. Böylelikle olayda hayatını kaybedenlerin sayısı 11'e çıkarken kayıpların sayısı ise 2'ye indi.

166.2 kilogram yağış toprağı doyurdu, 52 kilo yağış faciayı tetikledi

Meteoroloji yetkilileri, Rize'de önceki gün metrekareye 24 saat içinde 166.2 kilogram yağış düştüğünü açıkladı. Yetkililer, kentte sel faciasının yaşandığı dün ise yağış miktarının 24 saatte 52.5 kilogram olduğunu belirterek, "Önceki gün şiddetli yağış toprağı doyurdu, ardından gelen 52.5 kilogram yağış da bu nedenle sel ve heyelanlara neden oldu" dedi. Rize'ye önceki gün düşen 166.2 kilogram yağış miktarının 1996 yılında aşıldığı ve 14 Kasım 1996 tarihinde 178.7 kilogram yağış düştüğü öğrenildi.

20'den fazla ev yıkıldı, 100'ü aşkın ev hasar gördü

Gündoğdu beldesinde meydana gelen sel ve heyelanlarda yaklaşık 20 ev yıkıldı, 100'ü aşkın evde hasar görerek oturulamaz hale geldi. Sel sularına kapılarak sürüklenen yaklaşık 150 araçta büyük maddi hasar meydana geldi. Suların sürüklediği bazı araçlar ters döndü, bazı araçlar da diğerlerinin üzerine düştü. Gündoğdu'da ara sokaklar dere yataklarına dönüştü, çekilen sular yerini çamur ve balçığa bıraktı.

Veliköy'de hasar büyük

Bu arada beldede en büyük hasar Veliköy köyünde yaşandı. Köye ulaşımı sağlayan yol tamamen tahrip oldu. Kaya parçaları bir evin duvarından girip diğer duvarından çıktı, evler derelerin sürüklediği ağaç ve odunlarla doldu, balçıkla kaplandı. Bu sabah yağışın kesilmesinin ardından vatandaşlar kendi imkanları ile evlerini temizlemeye başladı. Veliköy sakinleri yaklaşık 4 kilometre yolu yürüyerek ilçeye inmeye ve ihtiyaçlarını karşılamaya başladı. Afetzede vatandaşlar, böyle bir yağışa ilk kez şahit olduklarını belirterek, acil yardım talebinde bulundular ve "Kalacak, gidecek yerimiz yok. Dere geldi, evlerimizi aldı. Haber alamadığımız yakınlarımız var. En kısa zamanda bize yardım eli uzatılmalı. Çoğumuz evlerimize ulaşamıyoruz. Ulaşanlarda çamur dolu olduğu için eve giremiyor" diye dert yandılar.

Kızılay çadır kurdu

Bu arada Türk Kızılay'ı Rize Şubesi afetin yaşandığı Gündoğdu Beldesi merkezine çadır kurdu. Çadırda afetzede vatandaşlara içme suyu dağıtıldı. Dün gece ulaşıma kapanan Karadeniz Sahil Yolu'nda da yolu tamamen açabilmek için çalışmalar sürüyor. Trafik tek şeritten kontrollü olarak verildiği için yolun Gündoğdu geçişinde karşılıklı uzun araç kuyrukları oluştu.

Valilik Kriz Merkezi oluşturuldu

Rize Valiliği bünyesinde kriz merkezi oluşturuldu. Vatandaşlar köy ve mahallelerinde yaşadığı sıkıntıları kriz merkezine bildirmeye başladı. Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ında gün içerisinde sık sık Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu ile Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'yı arayarak bilgi aldığı öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title