Haberler

Risk haritasında kırmızıya boyanan Konya'da dolan mezarlıklar defin işlemlerine kapatılıyor

Güncelleme:

Koronavirüs risk haritasında kırmızıya boyanan ve çok yüksek riskli kategoride yer alan Konya'da şehir merkezinde bulunan iki büyük mezarlıkla ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından yeni bir karar alındı. Yüzde 99 doluluk oranına ulaşılan her iki mezarlık da 1 Nisan 2021 tarihinden itibaren defne kapatıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan koronavirüs risk haritasına göre çok yüksek riskli kategoride bulunan Konya'da her geçen gün artan vaka sayısı endişelendiriyor.

Kentin durumu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın geçtiğimiz hafta açıkladığı güncel koronavirüs vaka haritasına da yansımıştı. Haritaya göre, Konya'da 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısının 119,28'den 150,98'e yükseldiği görüldü.

MEZARLIKLAR YÜZDE 99 DOLDU

Kentte artan vaka ve ölüm sayılarının ardından Konya'nın Karatay ilçesinde bulunan Üçler Mezarlığı ve Selçuklu ilçesinde yer alan Musalla Mezarlığı ile ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi yeni bir karar aldı.

Belediye meclisinin aldığı karara göre, Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'na bağlı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü'nün sorumluluğu altında bulunan Üçler ve Musalla Mezarlığı, kapasitesinin yüzde 99 doluluk oranına ulaştığından dolayı 1 Nisan 2021 tarihinden itibaren defne kapatılacak.

BELEDİYE AFİŞLERLE DUYURDU

Belediye meclisinin aldığı kararın ardından mezarlık girişlerine vatandaşları bilgilendirmek için "Büyükşehir Belediyesi Meclisinin 12.02.2021 tarih ve 98 sayılı kararına göre Üçler Mezarlığı ve Musalla Mezarlığı 1 Nisan 2021 tarihinden itibaren yeni defne kapatılacaktır" yazılı afişler asıldı.

"ÖLÜ SAYISI YÜZDE 60 ARTTI"

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin, şunları söyledi:

* 1 yıldır devam eden pandemi sürecinde koronavirüs kaynaklı günlük ortalama 25-30 vatandaşımız hayatını kaybediyor.

* Koronavirüsten önceki dönemle bugünü kıyasladığımızda günlük ölüm sayısı yüzde 60 civarında arttı.

* Kent merkezinde bulunan 2 mezarlığımızda da az sayıda olan mezar yerleri koronavirüs kaynaklı ölüm sayılarının artması nedeniyle kısa sürede doldu.

"KENTTE EK TEDBİRLER ALINMALI"

Sözcü gazetesinin haberine göre Konya'da koronavirüs vaka sayılarının arttığına da dikkat çeken Çetin, şu ifadeleri kullandı:

* Konya'da vaka sayılarımızın büyük çoğunluğu mutant virüs. Şu an kamu hastanelerimizdeki yoğunluktan vaka sayılarının artışa geçtiğini gözlemleyebiliyoruz.

* Özellikle Konya'da etkili olan mutant virüsün etkilerini ilerleyen günlerde daha fazla hissetmeye başlayacağız. Bunun için kentte mutlaka ek tedbirlerin alınması gerekiyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mezarlıklar Müdürlüğü Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Konya Güncel Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak 'büyü' iddiası

Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak "büyü" iddiası

500

Yorumlar (7)

Cemil Çetin:

Konya Valisi ve Emniyet Müdürü uyuyor mu? Hiç bir kontol yok. Konya yol geçen hanı gibi. Gençler gece 1-2 ye kadar sokaklarda. Aldığınız maaşın hakkını verin.

9
3
yanıtYanıtla
Nefes:

Bu iki mezarlık asri mezarlıktır.Bir diğer hususta mezarlığa girersiniz ara boşlukların hepsinde suriyeli doğup ölen çocuklarla doludur.Mezarlık koronadan değil suriyeli çocuk mezarları ile dolu.

6
5
yanıtYanıtla
AMA:

Günlük 25 30 ölüm ise bu bir yılda yaklaşık 9 10 bin insanın ölümü demek ve Türkiyenin genelinde sağlık bakanlığının açıklamasına göre şimdiye kadar 30 bine yakın insan koronadan vefat etti. Bu durumda bu ölümlerin 1/3 ü Konyadamı gerçekleşiyor. Veriler çelişkili ve akıl dışı

11
0
yanıtYanıtla
Bingül teyze:

Her zaman derim canımız rabbimize emanet şehirden şehire gitmeleri kaldırın çözüm bulun insanlar ölüyor farkındamısınız

2
2
yanıtYanıtla
otuz bin kişi:

bence daha fazla, en az bunlar kadar da ölüm nedeni başka şeyler denen kişiler var. . mesela bir kişi kalp hastası, korona oluyor ve ölüyor, ölüm sebebi kal deniyor, yıllardır kalp hastasıydı zaten ama korona kapınca kötüleşip öldü, dolayısı ile korona ölümlerine dahil edilmeli ama edilmiyor

4
0
yanıtYanıtla
KONYADAN:

İyi de konya mebis e girildiğinde bu mezarlıklarda güncel cenaze definleri devam ediyor görünüyor nasıl iş bu?

2
0
yanıtYanıtla
meczup:

bu dünya biz faniler için bir durak hepimiz istisnasız buradan son yolculuğumuzu yapacağız bu günlerde acayip şeyler oluyor sanki bazıları allahın sevgili kulları olmuş camiden kalabalık cemaat eşliğinde son yolculuklarına çıkıyor bazıları sayılı miktarda cemaatle camiye götürmeden ikinci sınıf vatandaş gibi defin ediliyor allah katında bütün kullar eşittir hiç bir kimse makam ve mevki sahibi de olsa diğerinden üstün değildir her müslümanın eşit muamele görmesi hakkıdır cenazede dahil

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title