Haberler

Ressam Burhan Doğançay, Bodrum'da Son Yolculuğuna Uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede 16 Ocak'ta 84 yaşında hayatını kaybeden ünlü ressam ve fotoğraf sanatçısı Burhan Doğançay, çok sevdiği Bodrum'un Turgutreis Beldesi'nde son yolculuğuna uğurlandı.

Tedavi gördüğü hastanede 16 Ocak'ta 84 yaşında hayatını kaybeden ünlü ressam ve fotoğraf sanatçısı Burhan Doğançay, çok sevdiği Bodrum'un Turgutreis Beldesi'nde son yolculuğuna uğurlandı. Doğançay'ı, eşi Angela Doğançay ve sevenleri uğurlarken, yıllardır beraber yaşadığı kedisi Pelin ve köpeği Bilo da törene getirildi.

Dünyanın ünlü müzelerinde birçok eseri sergilenen ressam ve fotoğraf sanatçısı Burhan Doğançay, vasiyeti üzerine uzun yıllar yaşadığı ve çok sevdiği Turgutreis Beldesi'nin Karabağ Mezarlığı'nda toprağa verildi. Dün İstanbul Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze töreninin ardından ressamın cenazesi Şişli Belediyesi'nin cenaze nakil aracıyla bu sabah 08.00'de Turgutreis Beldesi'ne getirildi. Saat 12.30'da ise Doğançay için Yalı Camii'nde bir kez daha cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine ressamın eşi Angela Doğançay, kardeşi Tülin Sina Özbudak, Muğla Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Turgutreis Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Dinçberk, Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, İstanbul Modern Müzesi Direktörü Levent Çalıkoğlu, Maçka Modern Galeri Sahibi Ahmet Utku, Doğançay Müzesi İlköğretim Okulları Yöneticisi Lütfi Şen, Doğançay Müzesi Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Duran, aile yakınları ve sanatçının çok sayıda seveni katıldı. Camide düzenlenen törenin ardından Doğançay'ın cenazesi Turgutreis'teki Yamaç Evleri'ne götürüldü. Ressamın 'Villa Angela' adlı evinin önünde cenaze indirilmeden hoca tarafından dua okundu. Evinin önünde okunan dua sırasında Angela Doğançay yıllardır birlikte yaşadıkları kedisi Pelin ve köpeği Bilo'yu da cenaze aracının yanına getirdi. Angela Doğançay, "Baba gidiyor" diyerek köpek ve kedisine veda ettirdi. Evde okunan duanın ardından cenaze Karabağ Mezarlığı'na götürüldü. Cenazenin defnedilmesi sırasında Angela Doğançay da ellerini açarak dua etti. Mezarlıkta biten törenin ardından Villa Angela'da Kuran okundu.

'BÜYÜK KAYIP'

Turgutreis Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Dinçberk, " Burhan Doğançay, beldemizi çok severdi. Turgutreis aşkını her zaman dile getirirdi. Burada çok güzel yıllar geçirdi. Ülkemiz için büyük bir kayıptır" dedi.

Doğançay Müzesi İlköğretim Okulları Yöneticisi Lütfi Şen ise " Burhan Doğançay'ı kaybetmenin acısı çok büyük. Ama onun bize bıraktığı özel sevinçler de var. O, 15 yıldır bu ülkenin çocukları, çok kültürlü olsunlar, sanatla tanışsınlar diye büyük çaba içerisindeydi. O çabayı biz birlikte koordine ettik. Onun çocuklar için çarpan kalbi, onun heyecanını bize aşıladı ve bütün çocuklar onun çocukları oldu. İstanbul'da 50 bin çocuk Burhan Doğançay'ın yarattığı heyecanla resim çizdi. Büyük bir kayıp diyoruz ya, aslında büyük bir kazançtır. Bir insan daha ne yapabilir?" diye konuştu. - Muğla / Bodrum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Burhan Doğançay Turgutreis Karabağ Bodrum Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title