Haberler

Ranzada Ölüm, Beş Kişiye Hayat Verdi

Geçtiğimiz Pazar günü evde geçirdiği bir kazayla beyin ölümü gerçekleşen 8'inci sınıf öğrencisi Ayşe Demir'in organları, 5 kişiye umut ışığı oldu.

Geçtiğimiz Pazar günü evde geçirdiği bir kazayla beyin ölümü gerçekleşen 8'inci sınıf öğrencisi Ayşe Demir'in organları, 5 kişiye umut ışığı oldu.

Büyüyünce doktor olmak isteyen Ayşe, iki hafta önce ablasına "18 yaşına geldiğimde organlarımı bağışlayacağım" demişti

Ayşe Demir, 14 yaşındaydı. Okulun en başarılı öğrencilerinden biriydi. Büyüyünce doktor olmayı istiyordu. Arkadaşları arasında da çok sevilen küçük Ayşe, evde geçirdiği talihsiz bir kaza sonucu beyin ölümü gerçekleşince organları 5 kişinin hayata tutulmasına sebep oldu.

KİTAP ALMAK İSTERKEN DENGESİNİ KAYBETTİ

Geçtiğimiz Pazar günü dershane çıkışı eve gelen Ayşe Demir, odasına çekilerek ders çalışmaya başladı. Kitaplıktaki kitaplardan birini almak için ranzanın üzerine çıktı ve dengesini kaybetti. Bu sırada, küçük Ayşe'nin boynundaki fular ranzanın topuzuna takıldı. Düşecek vaziyette olan talihsiz kız çocuğu, boynundaki fuları ile birlikte ranzanın topuzunda asılı kaldı. Olayın etkisiyle bir süre baygın kalan Ayşe'yi, o sırada temizlik yapan annesi Harbiye Demir odaya girince gördü ve hemen ambulans çağırdı.

BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ

Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan talihsiz Ayşe'nin burada kalbi durunca elektroşokla tekrar hayata döndürüldü. Ancak durumu gittikçe ağırlaşan ilköğretim okulu öğrencisi, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilerek burada yoğun bakım servisine alındı. Hastanede yaşam mücadelesi veren Ayşe'nin beyin ölümü gerçekleşti.

'ORGANLARIMI BAĞIŞLAYACAĞIM" DEMİŞTİ

Ayşe Demir, ölmeden iki hafta önce ablasıyla gittiği hastanede bir ilandan etkilenmişti. Organ bağışının önemini anlatan ilanı ablasına da gösterdi. Ayşe, ablasına '18 yaşına geldiğimde organlarımı bağışlayacağım" dedi. Böyle de oldu. Ayşe'nin organlarını bağışlamak istediğini bilen ailesi, beyin ölümü gerçekleştikten sonra küçük Ayşe'nin organlarının alınmasını ve ihtiyacı olanlara nakledilmesini istedi. Ayşe'nin iki böbreği, iki korneası ve karaciğeri operasyonla alındı ve bu organları 5 kişinin yaşam kaynağı oldu.

ACILI ANNE: 'ONLARLA TANIŞMAK İSTERİM"

Anne Harbiye Demir, 'Kızım derslerinde çok başarılıydı. Doktor olmak istiyordu. Ama olamadı. Buraya kadar yaşayacakmış demek ki. Beyin ölümü gerçekleşince kendisi de çok istediği için organlarını ihtiyacı olanlara nakledilmesini istedik. Kızımın organlarının yeni sahipleri ile tanışmak isterim" dedi.

ABLASINA SÖYLEMİŞTİ

Abla Gülbahar ise, 'Kardeşimin hiç kimseye zararı yoktu. Her işini kendisi yapardı. Bir gün hastaneye gittiğimizde organ bağışı ile ilgili ilan gördü ve o zamandan beridir 'Yaşım tutarsa organlarımı bağışlayacağım' derdi" diye konuştu.

DOKTOR OLAMADI AMA ORGANLARIYLA HAYAT KURTARDI

Küçük Ayşe'nin ağabeyi Rıdvan Demir, 'Bizim acımız büyük. Bu acıyı başkaları da çekmesin diye kardeşimin organlarını bağışladık. Allah kimseye böyle bir acıyı yaşatmasın. Geçen dönem okulda onur belgesini alan tek benim kardeşimdi. Doktor olmayı düşünüyordu. Ama olamadı. Doktor olup insanları iyileştirecekti ama maalesef organları iyileştirecek" dedi.

Küçük Ayşe'nin cenazesi dün kılınan cenaze namazının ardından Kanarya Aile Mezarlığı'na defnedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ayşe Demir Harbiye Politika Güncel Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title