Haberler

Punto Deri'den Atılan İşçiler

Deriteks Sendikası Başkanı Servi: "205 gündür sesimizi duyurmaya çalışıyoruz" Türk İş Genel Eğitim Sekreteri Irgat: "En kaliteli ve en verimli üretimi yapan insanların, sendikal örgütlenme hakkına herkes saygı göstermeli"

Deriteks Sendikası Başkanı Musa Servi, Punto Deri'den atılan 79 işçinin tekrar işe alınması gerektiğini belirterek, "205 gündür sesimizi duyurmaya çalışıyoruz" dedi.

Deriteks Sendikası Başkanı Musa Servi ve Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, Zeytinburnu'daki Punto Deri önünde, bu iş yerinden atılan işçilerle birlikte basın açıklaması yaptı.

İlk olarak söz alan Servi, Punto Deri'ye karşı aylardır sendikal hak mücadelesi verdiklerini, hak ve taleplerinden vazgeçmeyeceklerini  söyledi.

Servi, "Sendika olarak bir iş yerinin düşmanı değiliz. Ancak çalışanların da Anayasa'dan doğan haklarına saygı gösterilmesi gerekir" diye konuştu.

İnsanca çalışacak iş ortamı, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve sendikal haklarla ilgili taleplerinden dolayı 79 kişinin işinden olduğunu hatırlatan Servi, istekleri karşılanana dek mücadelenin süreceğini bildirdi. İşverenden sorunların çözümüne yönelik adım atmasını beklediklerini anlatan Servi, çalışanların haklarını yasal her zeminde koruyacaklarını söyledi.

Servi, Punto Deri önüne gelerek geç de olsa kendilerini destekleyen Türk-İş'e teşekkür ettiklerini belirtti.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, çalışanların kendilerini ifade ettiği tek yerin sendikalar olduğunu belirterek, "En kaliteli ve en verimli üretimi yapan insanların, sendikal örgütlenme hakkına herkes saygı göstermeli" dedi.

Üretime katkı sunacaklarını, işlerini ve iş yerlerini koruyacaklarını vurgulayan Irgat, "Günün çağdaş koşullarına göre insan onuruna yaraşır çalışma koşulları ve insan onuruna yakışır ücreti alma mücadelesini de sürdüreceğiz" diye konuştu.

Çalışanların haklarının anayasal güvence altına alındığını belirten Irgat, uygulamada sorunlar yaşandığını, sendikal özgürlük haklarını kullandıkları için yüzlerce, binlerce kişinin işten çıkarıldığını kaydetti.

Türk-İş olarak işten atılmaların takipçisi olacaklarını anlatan Irgat, "Bugüne kadar örgütlenme nedeniyle işten atılmalar konusunda hiçbir davayı kaybetmedik" ifadesini kullandı.

Irgat, sendikal mücadeleyi başardıklarını, işten çıkarılanların çoğunun işe dönmelerinin sağlandığını belirterek, Punto Deri'den atılan işçilere direnişlerinde başarılar diledi.

Türk-İş olarak 79 işçiye az da olsa bir yardım zarfı takdim kararı aldıklarını belirten Irgat, 3 işçiye yardım zarfını verdi, 76 zarfın da en kısa sürede işçilere ulaştırılacağını söyledi.

Punto Deri'den çıkarılan işçilerden Ramazan Aygün de konuşmasında 205 gündür süren mücadelelerinde kendilerine destek verenlere teşekkür etti.

Bu arada, işçiler konuşmalar öncesi ve sonrası, "Sendika haktır, işten atmak suçtur", "Atılan işçiler geri alınsın", "Direne direne kazanacağız", "Sendikal hakkımız engellenemez" diye slogan attı.

Konuşmaların ardından, sendika temsilcileri ve işçiler Punto Deri'nin önünden ayrıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Zeytinburnu Türk İş Politika Güncel Haberler

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Hamas, çatıştıkları İsrail askerlerinden bir kısmını daha rehin aldı

Hamas, çatıştıkları İsrail askerlerinden bir kısmını daha rehin aldı

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

Bakmadan Geçme

RAMS PARK ALİ SAMİ YEN SPOR TESİSLERİ NEREDE, NASIL GİDİLİR? Galatasaray stadına METRO ile nasıl gidilir? GALATASARAY ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI! #127942 Galatasaray KUPA TÖRENİ ne zaman, nerede? #9917 GALATASARAY KAÇ PUANLA ŞAMPİYON OLDU? Galatasaray'ı şampiyon yapan puan kaç? #9917 GALATASARAY ŞAMPİYON OLDU MU 2024? Galatasaray kaçıncı kez şampiyon oldu? SÜPER LİG'DE HANGİ TAKIM KÜME DÜŞTÜ? #9917 Süper Lig'e veda eden son takım hangisi? GALATASARAY ŞAMPİYON MU? #127942 Galatasaray kaç puanla şampiyon oldu? Galatasaray'ın kaçıncı şampiyonluğu? MERSİN'DEKİ KAZADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ? Mersin'deki zincirleme kaza nerede gerçekleşti? MERSİN'DE KAZA MI OLDU? Mersin'deki trafik kazasında kaç kişi öldü, olay ne? KASIMPAŞA BEŞİKTAŞ MAÇI CANLI İZLE! #9917 Kasımpaşa Beşiktaş maçı canlı skor! MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? GALATASARAY KİM GOL ATTI? Galatasaray Konyaspor MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? CANLI SKOR FENERBAHÇE KİM GOL ATTI? Fenerbahçe İstanbulspor maçında fark açılıyor! Kim gol attı, MAÇ KAÇ KAÇ? KADIKÖY'DE İLK DÜDÜK ÇALDI! #9917 Fenerbahçe İstanbulspor maçı kaç kaç, kim gol attı? SANİYE SANİYE CANLI ANLATIM! ŞAMPİYONLUK MAÇI BAŞLADI! #129349 Galatasaray Konyaspor maç kaç kaç, kim gol attı? CANLI ANLATIM! #9917 TRABZONSPOR ANKARAGÜCÜ CANLI HD İZLE! Trabzonspor Ankaragücü maçı hangi kanalda, İLK 11'LER AÇIKLANDI! #9917 FENERBAHÇE İSTANBULSPOR MAÇI CANLI HD İZLE! Fenerbahçe İstanbulspor maçı hangi kanalda, ilk 11'ler kim? #9917
Icardi'den Fenerbahçe'ye olay sözler: Bakalım Kadıköy'de şimdi nasıl kutlama yapıyorlar

Icardi'den Fenerbahçe'ye olay sözler: Bakalım Kadıköy'de şimdi nasıl kutlama yapıyorlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title