Haberler

Prof. Gelenbe, İran Hazreti Mustafa Bilim Ödülünü Aldı

- Prof. Gelenbe, İran Hazreti Mustafa Bilim Ödülünü aldıTAHRAN - İran Hazreti Mustafa ödülü, Türkiye Bilimler Akedemisi Üyesi Prof. Dr. Erol Gelenbe'ye verildi.

- Prof. Gelenbe, İran Hazreti Mustafa Bilim Ödülünü aldı

TAHRAN - İran Hazreti Mustafa ödülü, Türkiye Bilimler Akedemisi Üyesi Prof. Dr. Erol Gelenbe'ye verildi.

İslam dünyasında bilim ve teknolojinin özel simgesi olarak tanıtılan Hazreti Mustafa ödülü bugün Tahran'ın Vahdet salonunda düzenlenen bir törende sahiplerini buldu. Ödülü kazanan 2 bilim insanı arasında Türkiye'den Prof. Dr. Erol Gelenbe de yer aldı.

İslam dünyasının farklı noktalarından 700'ü aşkın bilim ve işletme konusunda tanınmış isimlerin katıldığı Hazreti Mustafa töreni, bugün İran'ın başkenti Tahran'ın Vahdet salonunda düzenlendi. İranlı yetkililere göre, söz konusu ödül İslam ülkeleri arasında bilimsel ve teknolojik ilişkilerin gelişmesi için büyük anlam ifade ediyor.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'ın doğum gününe yakın bir tarihte düzenlenen Mustafa ödülü, aynı zamanda İslam-i Vahdet ve birliğin simgesi oldu. Müslüman ülkelerin bilim ve teknoloji alanında bölgesel ilişkilerini güçlendirmeyi amaçlayan Hazreti Mustafa ödülü, her iki yılda bir büyük başarılara imza atmış İslam dünyasındaki bilim insanlarının bir araya gelip birbirlerini tanımasını ve dönemin en başarılı bilimsel çalışmalarına sahip olan bilim insanını seçmesini sağlıyor.

Bu dönemde ise Türkiye'den Prof. Erol Gelenbe, Hazreti Mustafa ödülünü kazanarak, İran'da düzenlenen törenin en önemli ismi oldu. İkinci ödül ise İranlı Prof. Dr. Emin Şükrullahi'ye verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gelenbe Türkiye İran Politika Güncel Haberler

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Bakmadan Geçme

19 MAYIS RESMİ TATİL Mİ? 19 Mayıs okullar tatil mi, kapalı mı? IV. Baudouin kimdir? "Cüzzamlı Kral" kimdir? BİM AKTÜEL 14 MAYIS KATALOĞU! 14 Mayıs Salı günü BİM indirimli ürünleri! YALI ÇAPKINI 70. BÖLÜM FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm fragman tek parça izle! Seyran ölecek mi? İzmir 19 Mayıs Konserleri 2024! 19 Mayıs ücretsiz etkinlik ve konserler nerede? Hangi sanatçı nerede konser verecek? 19 Mayıs Ankara etkinlikleri: Ankara'da etkinlik olacak mı? 19 Mayıs etkinlikleri neler? ANKARA ETKİNLİK TAKVİMİ! KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #127916 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Kimdir? Selahaddin Eyyubi hangi milletten? Bahar 12. bölüm izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Şaban Ataş cinayeti ne? Şaban Ataş'ı kim öldürdü? Müge Anlı canlı yayınında itiraf! 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Sözleri! En Güzel ve Anlamlı 19 Mayıs Mesajları 14 Mayıs TV Yayın Akışı #128250 Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Aziz Yıldırım yeniden aday olacak mı? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman? Aziz Yıldırım başkanlığa aday oldu mu? Özlem Savaş kimdir? Özlem Savaş kaç yaşında, nereli? Özlem Savaş biyografisi! Galatasaray şampiyonluk kupasını ne zaman alacak? #127942 Galatasaray Süper Lig Kupasını derbide mi alacak?
Miçotakis'in 'Terör örgütü' çıkışına müdahale eden Erdoğan'ın Hamas mesajı dünya basınında gündem oldu

Miçotakis'in "Terör örgütü" çıkışına müdahale eden Erdoğan'ın Hamas mesajı dünya basınında gündem oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title