Haberler

Prof. Dr. Şükrü Hatun: Türkiye'de 7 Milyon Diyabet Hastası Var

Dünya Diyabet Günü nedeniyle Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde, 'Ülkemizde Diyabet Sorunu ve 14 Kasım Dünya Diyabet Günü' adı altında düzenlenen seminerde konuşan Tıp Fakültesi Dekanı ve Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şükrü Hatun, "Türkiye'de 18 bini çocuk 7 milyon diyabet hastası var, bir o kadar kişi de diyabet hastası olmaya aday" dedi.

Dünya Diyabet Günü nedeniyle Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde, 'Ülkemizde Diyabet Sorunu ve 14 Kasım Dünya Diyabet Günü' adı altında düzenlenen seminerde konuşan Tıp Fakültesi Dekanı ve Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şükrü Hatun, " Türkiye'de 18 bini çocuk 7 milyon diyabet hastası var, bir o kadar kişi de diyabet hastası olmaya aday" dedi.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde gerçekleştirilen toplantıya, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Tıp Fakültesi Dekanı ve Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Şükrü Hatun, diyabet bölümü doktorları ve diyabetli hastalar katıldı.

Diyabet konusundaki çalışmaları ile bilinen ayrıca diyabetli çocuklar için her yıl kampanyalar düzenlenmesinde önderlik eden Tıp Fakültesi Dekanı ve Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şükrü Hatun, burada yaptığı konuşmada, "Dünyada 400 milyon diyabet hastası bulunuyor. Ülkemizde ise bu sayı 7 milyona ulaştı. Bir o kadar da diyabet hastası adayı var" dedi.

18 bin diyabet hastası çocuk bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Şükrü Hatun, "Diyabet konusunda sağlıklı beslenme çok önemli. Sağlıklı beslenmede kahvaltıyla başlar. Şu anda diyabet hastalığı çok yaygın bir hastalık. Erken teşhis ve tedavi yöntemleri çok önemli. Türkiye'de nufusun 3'te 1'inin obez. Bu da tip-2 diyabetine en yatkın olaydır. Diyabette en çok bacak, damar ve sinirler etkileniyor. Diyabetik ayak ortaya çıkıyor. Kişiyi sakatlık durumuna bile götürebiliyor" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde Diyabette Önleyici Ayak Bakımı ve Podoloji Ünitesi açıldı. Podoloji Öğretim Görevlisi Dr. Ayfer Peker ve 2 podolog yeni açılan ünitede görev yapacak. - İzmitkocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kocaeli Üniversitesi Dünya Diyabet Günü Şükrü Hatun Türkiye Politika Güncel Haberler

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title