Haberler

Gündoğdu: Marmara Depremi, Türkiye'nin Bölünmesine Yol Açabilir

Güncelleme:

Yrd. Doç.Dr. Oğuz Gündoğdu, hazırlıksız yakalanılması halinde olası Marmara Depremi'nin Türkiye'nin bölünmesine bile yol açabileceğini söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Türkiye'nin 50-100 bin kişinin yaşamını yitireceği olası Marmara Depremi'nin çok büyük sorunlara yol açabileceğini, ülkenin bölünmesine bile neden olabileceğini anlattı.

"4-5 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREMLER NORMAL SAYILMALI"

Marmara Depremi'nin 17'nci yıldönümü nedeniyle Avcılar Belediyesi ile CHP İl Başkanlığı panel düzenledi. Belediye Başkanı Handan Toprak Benli ve uzmanların katıldığı panelde konuşan İTÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyesi, 24'üncü dönem CHP milletvekili Prof.Dr. Haluk Eyidoğan, Türkiye'nin yüzde 70'lik bölümünün bir veya ikinci derece deprem kuşakları üzerinde olduğunu her hafta 4 veya 5 büyüklüğündeki depremlerin olağan sayılması gerektiğini söyledi.

"ONARIM VE YENİLEME ÇALIŞMALARI ÇOK AĞIR YAPILIYOR"

Prof. Dr. Eyidoğan, Marmara Depremi Yeniden Yapılandırma Projesi kapsamında İstanbul'daki kamu binalarının depreme hazırlanması için oluşturulan İSMEP için 2006 yılından bu yana 4 farklı bankadan 1.3 milyar euro tutarında kredi alındığını hatırlattı. Prof.Dr. Eyidoğan, buna karşılık güçlendirme, onarım ve yenilenme çalışmalarının çok ağır yapıldığını çok sayıda hastane ve kamu binasının olduğu gibi beklediğini 4.3 milyar TL'lik bu paradan halen 2.2 milyar TL'nin bulunduğunu belirtti.

"DEPREM TÜRKİYE'NİN BÖLÜNMESİNE YOL AÇABİLİR"

Yrd. Doç.Dr. Oğuz Gündoğdu da, aynı zamanda kültür ve yaşam düzeyini yükselten örnek gösterilebilecek 'Kentsel Dönüşüm' projesi bulunmadığını ifade ederken, hazırlıksız yakalanılması halinde olası Marmara Depremi'nin Türkiye'nin bölünmesine bile yol açabileceğini söyledi.

"ALTINDAN ZOR KALKABİLECEĞİMİZ BİR PROBLEMDİR"

Yrd. Doç.Dr. Gündoğdu şöyle devam etti: "Afaki gibi görünüyor ama. Siz 15 Temmuz'u düşünün. Hemen arkasından bu beklenen deprem olsaydı. Bütün bunları düşündüğümüzde hayal gücümüz önemli bir şey ama 15 Temmuz'da nelerle karşılaştığımızı son derece iyi biliyorsunuz. Bunun arkasında 50, 60, 100 bin kişinin kayıpla uğraşan bir fay tüm Marmara Bölgesi'ni etkiler. Altından zor kalkacağımız bir problemdir. Her şeyden daha zor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haluk Eyidoğan Oğuz Gündoğdu Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title