Haberler

Prof. Akıntürk: Kayseri'de Çocuk Kalp Hastalıkları Merkezine İhtiyaç Var

Almanya Justus-Liebig Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatrik Kalp-Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof.Dr.Hakan Akıntürk, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri'nde 5 gün boyunca ameliyatlara girerek, tecrübelerini meslektaşları ile...

Almanya Justus-Liebig Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatrik Kalp-Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Akıntürk, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri'nde 5 gün boyunca ameliyatlara girerek, tecrübelerini meslektaşları ile paylaştı. Prof. Dr. Akıntürk, Kayseri'de büyük bir çocuk kalp hastalıkları merkezi kurulması için yeterli potansiyelin bulunduğunu söyledi.

Prof. Dr. Hakan Akıntürk, Avrupa ve Türkiye'nin batı bölgeleriyle kıyaslandığında, Anadolu'da doğum oranının daha yüksek olduğunu ifade etti. Anadolu'da akraba evliliklerinin yaygınlığına bağlı olarak doğuştan kalp rahatsızlıklarına da daha sık rastlandığını kaydeden Prof. Dr. Akıntürk, şöyle devam etti:

"En sık görülenler ve daha iyi bilinen rahatsızlıklar, kalp delikleridir. Kalpte doğuştan var olan ciddi kalp hastalıkları, çocuğun sağlığı ve gelişimi açısından büyük risk içermektedir. Çocuklarda sık görülen doğuştan kalp hastalıklarının ameliyatsız tedavi edilmesi konusunda Türkiye'de yeterli sayıda yetişmiş hekim var. Ancak bu konuda başarılı ameliyatlar yapan merkez sayısı çok yetersiz. İmkanlar kısıtlı olduğu için bu merkezlere çocuklarını götüremeyen ailelerin mevcut olduğu dikkate alındığında, Anadolu'da doğumsal kalp hastalığından ölen çocuk sayısının oldukça fazla olduğunu söyleyebiliriz. Sonuç olarak ameliyat olup yaşaması mümkün olan doğumsal kalp hastalıklı çocuk hastalar ameliyat olamadığı için kaybedilebilmektedir. Gelişmiş ülkelerde doğumsal kalp rahatsızlıklarından ölümler yüzde 5 civarındadır. Ülkemizde bu oranı bilemiyorum ama çok yüksek rakamlar olduğunu tahmin ediyorum. Türkiye'de sadece pediatrik kalp hastalıkları konusunda faaliyet gösteren büyük merkezlere ihtiyaç olduğunu düşünüyorum."

ÖLÜMLER ÖNLENEBİLİR

Erciyes Üniversitesi Çocuk Kalp Hastalıkları Bilim Dalı'nın daveti üzerine Kayseri'ye geldiğini ve Erciyes Üniversitesi'nde 5 gün boyunca ameliyatlara katılarak tecrübelerini meslektaşları ile paylaştığını ifade eden Prof. Dr. Akıntürk, "Benim düşüncem; Kayseri'de çocuk kalp hastalıkları merkezi kurulursa, çevre illerdeki sıkıntılar da giderilebilir. Kayseri dışındaki illerden ve bölgelerden ve Türkiye'nin her yerinden ve hatta komşu ülkelerden gelecek hastalar, Kayseri'de daha iyi tedavi şansı bulabilirler. Kayseri ve çevre illerde, Anadolu'da, doğuştan kalp hastalığı nedeniyle olan ölümler ve doğuştan kalp hastalıklarının yol açtığı maddi kayıplar en aza indirgenebilir diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Akıntürk, Almanya Justus-Liebig Üniversitesi Pediatrik Kalp-Damar Cerrahisi Bölümü ile Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatrik Kardiyoloji bölümü arasında iyi bir işbirliğinin var olduğuna da dikkat çekti. Prof. Dr. Akıntürk, şunları söyledi:

"Erciyes Üniversitesi'nden, Justus-Liebig Üniversitesi'ndeki bölümümüze gelen öğretim üyelerinin çocuk kalp hastalıklarının tedavisi konusunda tecrübelerini paylaşabileceklerini düşünüyorum."

Prof. Dr. Akıntürk, ayrıca, kendisinden herhangi bir konuda yardımcı olması istendiğinde, her çeşit desteğe hazır olduğunu ifade etti. 5 günde 10 hastanın açık kalp ameliyatına bizzat katılan Prof. Dr. Hakan Akıntürk, 13 günlük bir bebeğe, Kayseri'de ilk kez yapılan ve hibrit yöntemle NorWood operasyonu denilen operasyonun birinci aşamasını pediatrik kardiyoloji ekibi ile birlikte gerçekleştirdi. Prof. Dr. Akıntürk operasyonun yaklaşık 4 ay kadar sonra yapılması gereken ikinci aşamasına da Almanya'daki ekibi ile birlikte katılabileceğini söyledi.

Erciyes Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tamer Güneş ile Pediatrik Kardiyoloji Bilim Dalı ve Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyeleri de, Avrupa'daki üniversitelerle yaptıkları karşılıklı işbirliği çalışmalarının bilimsel anlamda büyük faydalar sağladığını kaydettiler. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Almanya Kayseri Politika Güncel Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Ekmas Pınar Karşıyaka Play Off maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Mayıs Basketbol Play Off CANLI İZLE! Antalyaspor Adana Demirspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Antalyaspor ADS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kanada bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Antalyaspor Adana Demirspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Antalyaspor ADS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title