Haberler

Prim Borcu İçin Son Başvuru 2 Şubat

Güncelleme:

Şanlıurfa SGK İl Müdürü İsmail Ünlü prim borçlarıyla ilgili son müracaat tarihinin 2 Şubat'ta sona ereceğini söyledi.

Kamuoyunda torba yasa olarak bilinen 6552 sayılı kanunun getirdiği imkânlardan yararlanma noktasında başvurunun son günleri yaklaşıyor. Hem kamuoyunu bilgilendirmek hem de kanunun getirmiş olduğu fırsatları vatandaşlarla paylaşmak için basın toplantı düzenleyen Şanlıurfa Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü İsmail Ünlü prim borcu olan vatandaşların 2 Şubat 2015 tarihine kadar kuruma müracaat etmelerini istedi.

Ünlü, "Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak, vatandaşlarımıza kaliteli hizmet vermek amacıyla çözüm odaklılık, şeffaflık, güvenilirlik ve verimlilik değerleriyle hizmet sunmayı amaç edinmiş bulunmaktayız. Bu anlayış içerisinde müdürlüğümüzce verilen hizmetlerin etkinliğini artırmak amacıyla hizmet verdiğimiz kesimlerle olan toplumsal diyaloğumuzu artırmaya yönelik çalışmalara öncelik veriyoruz" dedi.

İLK ÖDEMENİN SON GÜNÜ 2 MART

31 Aralık 2014'te bitmesi planlanan SGK prim borçlarının yeniden yapılandırılmasınınBakanlar Kurulu kararıyla bu sürenin uzatıldığını kaydeden Ünlü, "Bu doğrultuda; kamuoyunda torba yasa olarak bilinen 6552 sayılı kanun ile kurumumuzun sigorta primi, genel sağlık sigortası prim borçları, 4/b (Bağ-Kur) prim borçları gibi birçok alacakların yeniden yapılandırılmasına imkân sağlanmıştı ve 31 Aralık 2014 tarihinde sona ermesi gerekiyordu; ancak 30.11.2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2014/7016 karar sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yapılandırma kapsamında yer alan bazı başvuru ve ödeme süreleri değiştirilmiştir. Buna göre; 60/g prim borçları dışında (genel sağlık sigortası primini kendisi ödeyenlerden gelir testi yaptırmayanların borçları) kalan tüm prim borçları için müracaat süresi 1 ay uzatılarak, müracaatın son günü 02.02.2015, ilk ödemenin son günü 02.03.2015 olarak yeniden düzenlenmiştir" diye konuştu.

KREDİ İMKÂNI DEVAM EDİYOR

"Emekliliği hak etmiş ancak prim borçları nedeniyle, emekli olamayan vatandaşlarımız için Halk Bankası ile yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde kredi kullanımı imkânımız devam etmektedir" diyen Ünlü, "Yine Genel Sağlık Sigortalısı gelir testi hiç yaptırmayan veya borcu bulunan vatandaşları 30.04.2015 tarihine kadar yapılandırmaya müracaat etmeleri gerekmektedir.

Kurumumuza borcu bulunan işveren ve sigortalılarımızın bu imkândan faydalanmaları için bu yapılandırmanın bir fırsat olduğu ve kaçırılmaması gerektiğini bir defa daha hatırlatırım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu İsmail Ünlü Şanlıurfa Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları...
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title