Haberler

Prenses Mary'i Küçük Kerim Karşıladı

Danimarka'nın Veliaht Prensi Frederik'in eşi Prenses Mary, çok sayıda Türk'ün yaşadığı Helsingör şehrinde Troldehoj çocuk yuvasını ziyaret etti.

Danimarka'nın Veliaht Prensi Frederik'in eşi Prenses Mary, çok sayıda Türk'ün yaşadığı Helsingör şehrinde Troldehoj çocuk yuvasını ziyaret etti. Beraberinde Çocuk ve Uyum Bakanı Anette Vilhelmsen ile yuvayı ziyaret eden Prenses Mary'i kapıda Belediye Başkanı yanı sıra Türk çocuğu Kerim Çalışkan ve Signe Thordahl çiçekle karşıladı. Mary Fonu tarafından göçmen ve Danimarkalı çocukların okuma yazmayı ve dili kolay öğrenmeleri için geliştirilen Okuma Oyunu projesini yerinde izlemek isteyen Prens Mary, küçük Kerim'e önce adını sordu sonra yuvaya gidip okuma yazma öğrenmekten memnun olup olmadığını sordu. Kerim de Prensesin yüzüne hayran, hayran bakarken 'burada olmayı çok seviyorum. Harfleri öğreniyorum'dedi. Prenses Mary yuvaya giden çocukların söylediği küçük kızıl derili çocuk ve Prenses şarkılarını dinledi, kısa tiyatro şeklindeki okuma öğrenme oyununu seyretti. Yuvada görevli pedagog Binnur Esen de Prenses Mary'in kendilerine ziyarette bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek 'çok onur duyduk, gururlandık. ilk kez bir Prenses bizi ziyaret etti ve çalışmamızı yerinde inceledi. Biz Prensesin desteklediği iki projeyi uyguluyoruz. Çocuklara oyunla dil ve okuma yazma öğretiyoruz. Bizim çalışmalarımıza destek vermesi bizim ve çocuklar için büyük bir şans. Ayrıca kendisini Kerim adındaki bir Türk çocuğunun karşılaması da çok güzel oldu'dedi. Prenses Mary, çıkışta DHA'ya yaptığı açıklamada 'çocuklarla oynamak ve onlara oyunla bir şeyler öğretmek çok güzel. Okuma oyunu projemiz sayesinde çocuklarla ve birbirleriyle diyalogun sağlanmasına katkıda bulunuyoruz. Çocuklar oyun sayesinde daha kolay ve çok şey öğreniyorlar. Eğitime daha çok ilgi gösteriyorlar. Çocukların ilişki kurma özellikleri gelişiyor'dedi. Mary Fonu Sözcüsü Jeanette Grön Nielsen, Troldehoj Yuvasına giden 64 çocuktan 25'inin dil öğrenme sorunu bulunduğunu belirterek, Mary Fonu'nun desteklediği okuma oyunu sayesinde çocukların dil öğrenme becerilerinin geliştiğini söyledi. Mary Fonu, Danimarka çapında 500 çocuk yuvasında dil öğrenme sorunu olan çocukların, özellikle göçmen çocukların dil ve okuma yazma öğrenmelerine katkıda bulunuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Prenses Mary Danimarka Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ayhan Bora Kaplan'ı sordular

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ayhan Bora Kaplan'ı sordular

Tasarruf tedbirlerinin ardından kamuda çalışma sistemi değişiyor! İşte üzerinde durulan 6 model

Tasarruf tedbirlerinin ardından kamuda çalışma sistemi değişiyor! İşte üzerinde durulan 6 model

Ailesinden 4 kişiyi öldüren polisin mesajları ortaya çıktı: Kanınızı içsem doymam

Ailesinden 4 kişiyi öldüren polisin mesajları ortaya çıktı: Kanınızı içsem doymam

Eski günlerine döndüğü söylenen Arda Kural'ın son hali

Eski günlerine döndüğü söylenen Arda Kural'ın son hali

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title