Haberler

Poytner ve Medya Derneği İnternet Üzerinden Gazetecilik Eğitimi Verecek

Abd'deki gazetecilik eğitimi kuruluşu Poytner Enstütüsü, Medya Derneği ortaklığı ile gerçekleştireceği gazetecilik eğitim programını bir basın toplantısı ile duyurdu.

Abd'deki gazetecilik eğitimi kuruluşu Poytner Enstütüsü, Medya Derneği ortaklığı ile gerçekleştireceği gazetecilik eğitim programını bir basın toplantısı ile duyurdu. Toplantıda Poytner Institute İş Ortaklığı Geliştirme Direktörü Howard Finberk, ABD İstanbul Başkonsolosluğu Basın ve Kültür İşleri Konsolosu Craig Dicker ve Medya Derneği Başkanı karikatürist Salih Memecan hazır bulundu.

Salih Memecan toplantıda yaptığı konuşmada gazeteciliğin mevcut şekli ile devam etmeyeceğinden emin olduklarını belirterek, 'Bundan 2 sene önce Amerika'da Amerikan Karikatürcüler Derneğinden bir bülten geldi. ve yüzlerce olan profesyonel kadrolu karikatürist sayısı 40'a düşmüş. Bu o sene. Şimdi 20'lerdedir. Dolayısıyla birdenbire farkettim ki bizim meslek bitmiş. Sadece karikatüristlerin değil editörlerin, yazı işleri müdürlerinin, muhabirlerin de mesleği bitti denilebilir. Fakat biten gazetecilik değil, gazeteciliğin bu formatı. O kadar çok bilgi toplumu olduk ki haber almadan bir şey yapmak, onun yorumlarını okumadan bir şey yapmak imkansız hale geldi. Dolayısıyla gazetecilik şu anda çok önemli. Fakat mevcut şeklinde değil de başka bir şekilde olacak. Bundan da hepimiz eminiz. ve nasıl olacağını öğrenmemiz gerekiyor. Biz de bu eğitimleri dünyada en iyi veren Poytner Enstütüsü ile ilişki kurduk. ve onların programlarından faydalanmaya karar verdik" dedi.

Mayıs ve Haziran ayları içinde dersleri takip edip Dijital Gazetecilik Sertifikasını almaya hak kazanmış olanlardan 20 kişi, Amerika'da düzenlenecek olan Gazetecilik Bursu Programına katılmak için başvuru yapabilecek. ABD'deki 1 haftalık Gazetecilik Bursu Programına katılabilmek için İngilizce bilmek gerekmiyor. Dersler simultane tercüman aracılığı ile verilecek.

Programa www.newsu.org/tr/newsu-turkiye adresinden başvurulabiliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Salih Memecan İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title